Χωρίς την παρουσία 120 βουλευτών που αντιπροσωπεύουν τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των τεσσάρων εκ των πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης θα διεξαχθεί τελικά αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα της Ολομέλεια η ψηφοφορία επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η διεύρυνση αφορά τα αδικήματα της εκβίασης, της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, της δωροληψίας υπαλλήλου και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης κατά του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την υπόθεση Novartis.

Ειδικότερα, βάσει της στάσης που κρατάνε αυτή την ώρα τα κόμματα στη σχετική συζήτηση που διεξάγεται στο Κοινοβούλιο, αύριο το μεσημέρι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (συνολικά 86), του ΚΚΕ (15), της Ελληνικής Λύσης (10) και του ΜέΡΑ25 (9). Με άλλα λόγια το παρών στην ψηφοφορία θα δώσουν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (158) και του Κινήματος Αλλαγής (22).

Λόγω των μέτρων προστασίας που τηρεί η Βουλή για τον κορονοϊό, η ψηφοφορία, επί της προτάσεως της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει τμηματικά. Κάθε φορά θα προσέρχονται στην αίθουσα μόνο 60 βουλευτές. Άρα οι 180 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και του ΚΙΝ.ΑΛ. θα χωριστούν σε τρία διαφορετικά γκρουπ προκειμένου να ψηφίσουν.