Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην οποία επί τάπητος θα τεθούν τα θέματα της οικονομίας και το αγροτικό. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα και οι εκκρεμότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά προφανώς και το θέμα των κινητοποιήσεων των αγροτών και των ναυτεργατών.

Το μήνυμα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών όσο και των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα είναι ότι μπορεί να κάνει έναν εξαντλητικό διάλογο, δεν υπάρχει όμως καμία δυνατότητα απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Νωρίτερα, η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό είχε ουσιαστικά ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου στον κ. Σαμαρά, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οριστικές αποφάσεις για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων των αγροτών αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες μέρες σε νέα συνάντηση.