Συνάντηση με τον αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σμιθ είχε νωρίτερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η πορεία της χώρας προς τις εκλογές ο τρόπος εφαρμογής του προγράμματος και η ολοκλήρωση του PSI.

Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε στον Κ. Σμιθ ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην καλή συνεργασία , τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ΕΕ και ΔΝΤ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι συσχετισμοί στην κοινωνία είναι δύσκολοι, οι πολίτες νιώθουν οργή και αγανάκτηση και για αυτό το λόγο η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι πρέπει απαραιτήτως να μιλούμε όλοι τη γλώσσα της αλήθειας.

Σε ότι αφορά την οικονομία τόνισε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και αναφερόμενος στο PSI είπε ότι είναι ένα τεράστιο εγχείρημα χάριν στο οποίο δόθηκε στην Ελλάδα η ευκαιρία να ολοκληρώσει τις προσπάθειες για την ανόρθωση της οικονομίας.

Αυτήν την ώρα, ο κ. Βενιζέλος συναντάται στην Ιπποκράτους με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, συνάντηση από την οποία αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστροφή της κ. Ξενογιαννακοπούλου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητά της στη Β΄ Αθηνών.

Το απόγευμα (6:30) θα συνεδριάσει η εκλογική επιτροπή στο μικρό σχήμα, υπό τον Ευ. Βενιζέλο και με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών όπως οι Κ. Σκανδαλίδης, Α.Λοβέρδος, Π. Ευθυμίου, Δ. Ρέππας, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοίδης.