Με τον τίτλο «δισεκατομμύρια για τους Έλληνες – STOP!» στην πρώτη σελίδα της κυκλοφορεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild και καλεί τους Γερμανούς βουλευτές να καταψηφίσουν το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

«Σήμερα είναι πάλι ημέρα πληρωμής στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο – 130 δισεκατομμύρια ευρώ θα σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η Bild απευθύνει έκκληση προς όλους τους βουλευτές: μην προχωρήσετε σε αυτόν τον λάθος δρόμο», γράφει η εφημερίδα και φιλοξενεί απόψεις οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι τάσσονται κατά της συνέχισης της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στο άρθρο αναφέρεται και δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία «το 63% των Γερμανών πολιτών τάσσεται κατά της νέας δανειακής σύμβασης».

«Σήμερα το γερμανικό Κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει συντριπτικά υπέρ του νέου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, την ώρα που ο Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ήδη ξεκαθαρίσει στην επιστολή του προς την ψηφοφορία ότι αυτή δε θα είναι η τελευταία βοήθεια προς την Ελλάδα» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, απευθύνοντας έκκληση προς τους Γερμανούς βουλευτές «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν το νέο δάνειο της Μέρκελ».

Στο διαφορετικό μήκος κύματος, η εφημερίδα Die Welt αναφέρει ότι «το πακέτο αναμένεται να εγκριθεί εν μέσω διαφωνιών και έντονων διαξιφισμών. Τόσο η Άγκελα Μέρκελ όσο και οι Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γκίντο Βεστερβέλε θέλουν να «ξορκίσουν» τις επιθέσεις κερδοσκοπίας εντός της ζώνης του ευρώ».