Η αξίωση της τρόικας για περικοπή των κύριων συντάξεων στα ευγενή ταμεία, βάζει εμπόδια στη συμφωνία για το νέο δανειακό πρόγραμμα, καθώς δε γίνεται αποδεκτή από τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αν και μέχρι χθες κεντρικό θέμα της διαπραγμάτευσης ήταν το ύψος της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, για το οποίο υπήρχαν ήδη σοβαρές διαφωνίες, πλέον από σήμερα νωρίς το πρωί και μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου και των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Κουτρουμάνη με τους επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ στο «κάδρο» μπήκε για τα καλά το θέμα της μείωσης των κύριων συντάξεων.

ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ εμφανίζονται να διεκδικούν μειώσεις από 5% έως 20% στις κύριες συντάξεις σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης των συνολικών δαπανών για το 2012. Στην δε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό αναμένεται να εξετασθούν τρεις παραλλαγές της σχετικής πρότασης.

Πάντως, στελέχη του οικονομικού επιτελείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα και πληροφορίες, ξεκαθάριζαν πως δεν έχει ορισθεί ραντεβού των επικεφαλής της τρόικας με τον κ. Σαμαρά είτε πριν, είτε μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.