Η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι αδύνατο να επιτύχει αν δεν υπάρχουν αντιπροτάσεις, τονίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Γιατί δεν κάνουν αντιπροτάσεις στην τρόικα;» και «τι περιμένουν;» ρωτά η κ. Μπακογιάννη τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε πως «οι μέρες περνούν και τα κόμματα της συγκυβέρνησης συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με παθητικό τρόπο και χωρίς σοβαρές αντιπροτάσεις», επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση είναι αδύνατο να πετύχει, «αν δεν έχεις εσύ κάτι να αντιπροτείνεις».

Υπενθύμισε, παράλληλα, τα βασικά σημεία του ολοκληρωμένου πακέτου πρόσθετων διαρθρωτικών αλλαγών που έχει προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία και τόνισε ότι το κόμμα της «από την αρχή, έχει ζητήσει από τα κόμματα της συγκυβέρνησης να προτείνουν τα ίδια, συγκεκριμένες βαθύτερες διαρθρωτικές αλλαγές που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».