«Οι συζητήσεις μας με τον ιδιωτικό τομέα για το PSI έχουν προχωρήσει και βρίσκονται τώρα σε πολύ καλό σημείο», δήλωσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ που διοργάνωσαν από κοινού οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Λαγονήσι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγ. Βενιζέλος.

Κατά την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απεκάλυψε πως αύριο το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου κ. Τσάρλς Νταλλάρα για την αποκρυστάλλωση της συμφωνίας που θα οδηγήσει στη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

«Είμαστε έτοιμοι για μια επόμενη συνάντηση. Θα ήθελα να πιστεύω ότι με την υποστήριξη των θεσμικών μας εταίρων, το καθεστώς αυτό θα ολοκληρωθεί και θα επιβεβαιώσει τις βασικές παραμέτρους που τέθηκαν με την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ στις 26 Οκτωβρίου», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως το ζήτημα της μείωσης του δημόσιου χρέους θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί από την αρχή, κατά την πρώτη φάση της εφαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας την Άνοιξη του 2010.

Τέλος, υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει τώρα τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα της επιτρέψουν να αποδείξει την αποφασιστικότητά της και την ικανότητα της να εφαρμόσει το πρόγραμμα και να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.