«Ο Γιάννης Κουνέλλης είχε γεννηθεί το 1936 στον Πειραιά και οι μνήμες της φτωχής και καταστρεμμένης Ελλάδας που προσπαθούσε να ορθοποδήσει μετά από τον Πόλεμο ήταν το “χρυσωρυχείο” της έμπνευσης του. Εξελίχθηκε σε παγκοσμίου φήμης εικαστικό. Δεν υπάρχει Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε όλο τον κόσμο που να μην σεμνύνεται ότι η συλλογή του περιέχει έργα του» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού, για την απώλεια του διεθνούς εμβέλειας εικαστικού.
«Στην Ιταλία τον θεωρούν Ιταλό και είναι φυσικό. Επειδή στην Ρώμη σπούδασε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Όμως ποτέ ο ίδιος δεν λησμόνησε την καταγωγή του. Τα βιώματα που κουβαλούσε και αποτυπώθηκαν στη δουλειά του ήταν πρωτόγνωρα στη βιομηχανική Ευρώπη. Ποτέ η τέχνη του δεν ξέχασε την καταγωγή του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του καλλιτέχνη» καταλήγει η ανακοίνωση της Λυδίας Κονιόρδου.
«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια του διεθνούς φήμης και πρωτοπόρου εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη, ενός από τους εμπνευστές της Arte Povera και μεταξύ των σημαντικότερων εκπροσώπων του μοντερνισμού. Η ελληνική τέχνη που ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου έγινε φτωχότερη» αναφέρει σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.