Σε ανεβασμένους τόνους διεξάγεται, όπως αναμενόταν, η συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα φαινόμενα βίας κατά πολιτικών.

«Δεν μπορεί κάποιος να χειροδίκει και να αυτοδικάζει και να βάζει ως στόχους την κατάληψη και καταστροφή του κοινοβουλίου και δεν ξέρω και τι άλλο. Η τήρηση του νόμου είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας όπως και η συνειδητή πειθαρχία του πολίτη, αλλιώς έρχεται η καταστολή που είναι και αυτή υποχρέωση αυτονόητη της κυβέρνησης και της πολιτείας, ανέφερε ο Σήφης Βαλυράκης του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Οι ομάδες οι οργανωμένες, είτε ακροδεξιές είτε ακροαριστερές συγκλίνουν στην πράξη. Εχει αποδειχτεί ότι κινούνται και από δυνάμεις εκτός χώρας».

«Οι εκφραστές της δήθεν αγανάκτησης του κόσμου είναι κάτι δημόσιοι υπάλληλοι, κάτι υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ που δεν έχουν πειραχτεί σε τίποτα», υποστήριξε ο Π. Ρήγας του ΠΑΣΟΚ και κατέκρινε το ρόλο των ΜΜΕ σχολιάζοντας:

«Εκφράζονται διαχρονικά από άτομα που ήταν διαπλεκόμενοι, που ήταν στα πάρτι, που σήμερα είναι τιμητές ενώ ήταν μέσα στο σύστημα. Και να πω και επώνυμα στις τηλεμοιρολογίστρες, ότι είναι συνυπεύθυνοι με πρώτα τα αφεντικά τους γι αυτή την κατάσταση».

Ο Γ. Τραγάκης της ΝΔ τόνισε:

«Μπορώ να αντιληφθώ το μένος εναντίον των βουλευτών και του κοινοβουλίου, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς βεβηλώνεται το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη» και πρότεινε «να μιλήσουμε με τους ταγούς της δικαιοσύνης και να δούμε για ποιο λόγο δεν επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται από το νόμο».

«Φτάνει πια αυτή η αγιογραφία των αγανακτισμένων του Συντάγματος», σχολίασε ο Βύρων Πολύδωρας ενώ ο Θ. Πλεύρης του ΛΑΟΣ μίλησε για «κοινωνία σχετικής ανομίας» και υποστήριξε ότι «με αυτό το πολιτικό σύστημα, για πάνω από 30 χρόνια ανά πάσα στιγμή οποιασδήποτε θέλει κάτι μπορεί να το διεκδικεί με όποιο τρόπο θέλει».

«Όταν υπήρχε αυτό το αμόκ βίας και καταστολής στο Σύνταγμα, δεν ίδρωσε το αυτί του πρωθυπουργού. Όταν δέρνονται οι πολίτες είναι απλά Τετάρτη. Όταν προπηλακίζονται πολιτικοί -που το καταδικάζουμε- κάνουμε επιτροπή», ήταν το καυστικό σχόλιο του Δ. Παπαδημούλη από το ΣΥΡΙΖΑ.