Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο Χρήστος Πρωτόπαππας, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM, καθώς, όπως τόνισε «θα ήταν καταστροφή. Τι εκλογές να γίνουν τώρα; Αίμα και άμμος θα είναι, με την έννοια ότι δεν θα πληρώνονται ταυτόχρονα συντάξεις, γιατί θα έχουμε φτάσει σε χρεοκοπία».

Ερωτηθείς πάντως για δημοψήφισμα, δεν το απέκλεισε προσθέτοντας όμως ότι «θα πρέπει να κουβεντιαστεί πολύ σοβαρά, για να δούμε πώς θα μπουν τα ερωτήματα κτλ. Δεν είναι απλό. Αλλά αν χρειαστεί, δεν το απορρίπτω. Δεν είμαι κάθετος».

Τέλος ερωτηθείς για το μεσοπρόθεσμο και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «το θέμα είναι από το διάλογο να πεισθούμε όλοι και να διαμορφωθούν συναπόψεις και συναντιλήψεις. Το μεσοπρόθεσμο είναι επιλογή ανάγκης».

Όπως τόνισε «πρέπει να πείσουμε ότι θα κάνουμε μεγάλες αλλαγές, και στο πολιτικό σύστημα. Και σε πρόσωπα, γιατί όχι; Αν υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δεν μπορούν να υλοποιήσουν την πολιτική μας, με το ζόρι θα κάθονται; Τους κληρονομήσαμε από κανένα πατρογονικό;».