Την έκκλησή της για συναίνεση και εθνική συνεννόηση επανέλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των συνέδρων της Δημοκρατι΄κης Συμμαχίας.

Η πρόεδρος του κόμματος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην οικονομία τόνισε ότι «η αδυναμία της κυβέρνησης εδώ και ένα χρόνο να προχωρήσει στη μείωση του κράτους και των ελλειμμάτων του, μας έφερε πάλι στο χείλος της χρεοκοπίας. Δεν είναι η ώρα για κούφια λόγια, είναι η ώρα να συμφωνήσουμε όλοι σε ένα ευρύ πλαίσιο συναίνεσης, σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση αυτών των ελλειμμάτων και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας η Ν.Μπακογιάννη απάντησε ότι «αν ο αρμόδιος υπουργός δεν καταλάβει ότι πρέπει να στηρίξει την αστυνομία υλικά και ηθικά, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας η οποία είναι εκτός ελέγχου -και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο-, τότε οφείλει να βγει δημόσια να παραδεχθεί την αδυναμία του και να φύγει από τη θέση του».

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. τόνισε ότι «οφείλουμε τώρα να προχωρήσουμε, σε συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι ώστε οι απελάσεις να είναι δυνατές, σε αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας και στη δημιουργία κέντρων τα οποία να μπορούν να φιλοξενήσουν τους λαθρομετανάστες, έτσι ώστε για όσο καιρό μείνουν στην Ελλάδα να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση».