Μετά τη συνολική κατακραυγή για τους συνταξιούχους βουλευτές που ζητούν υπέρογκες αναδρομικές αυξήσεις, ο Δ. Σταμάτης της ΝΔ, ο μοναδικός βουλευτής που τάχθηκε στη Βουλή υπέρ της διεκδίκησης, εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση.

Σε γραπτή του δήλωση υποστηρίζει ότι η κακώς διατυπωμένη αναφορά του έδωσε λαβή για παρερμηνείες και προσθέτει ότι «συμφωνώ απόλυτα με τη θέση του κόμματός μου, ότι σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο, που περικόπτονται τα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, είναι προκλητικό και απαράδεκτο να υποβάλλονται από οποιονδήποτε τέτοιες απαιτήσεις.

Θυμίζω, ότι προσωπικά, όταν το θέμα είχε τεθεί πάλι το 2008, μαζί με όλους τους συναδέλφους είχαμε συμφωνήσει και δεσμευτεί κανένας βουλευτής να μην κάνει παρόμοια προσφυγή. Αυτή είναι η θέση μου».

Παραθέτουμε πάντως και την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, με βάση τα επίσημα πρακτικά της ολομέλειας της Βουλής: «200 εκατομμύρια. Λες και αυτοί οι βουλευτές το έκαναν γιατί δεν τα δικαιούνταν, λες και είναι πλέον η τελευταία τάξη της κοινωνίας. Ε, όχι!»