Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την Ελλάδα από την προηγούμενη κιόλας Σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες, σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα, δεν υπάρχει εκκρεμότητα, καθώς η σημερινή Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να επικυρώσει την θετική απόφαση της 11ης Μαρτίου για την Ελλάδα, βάσει της οποίας, επιμηκύνεται η αποπληρωμή των 80 δισ. ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης στα 7,5 χρόνια και το επιτόκιο δανεισμού μειώνεται στα 4,2%.

Ούτως ή άλλως, η επικύρωση των αποφάσεων αναμένονταν για τον Ιούλιο, καθώς είχε αποφασιστεί να τεθούν σε ισχύ από το 2013.

Σε εκκρεμότητα όμως παραμένει το θέμα βελτίωσης των επιτοκίων της Ιρλανδίας, κατά τα ελληνικά πρότυπα. Ωστόσο, κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι το θέμα προς το παρόν δεν τίθεται υπό συζήτηση, όχι μόνο διότι η Ιρλανδία δεν δέχεται να αυξήσει να τη φορολόγηση επί των επιχειρήσεων, αλλά και επειδή οι Βρυξέλλες αναμένουν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής για τις Ιρλανδικές τράπεζες, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 31 Μαρτίου.