Ο Γ. Ορφανός απαντά με δήλωση του σχετικά με την υπόθεση RAM που έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης:

Σχετικά με την υπόθεση της διοργάνωσης της τελετής βράβευσης των καλύτερων ποδοσφαιριστών του κόσμου για το 2006 (FIFpro 2006) και ενόψει σοβαρών ανακριβειών που παρουσιάζονται από διάφορα ΜΜΕ θα ήθελα να αναφέρω τα εξής προς αποκατάσταση της πραγματικότητας:

1) Είναι δεδομένη η αμέριστη συνδρομή μου προς τις αρχές που ερευνούν την υπόθεση, ούτως ώστε να αναδειχθούν τα πραγματικά δεδομένα αυτής σύντομα. Ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας, η αρωγή όλων μας προς τις αρχές πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.

2) Η επιλογή ανάληψης της συγκεκριμένης διοργάνωσης έγινε με κύριο γνώμονα την διατήρηση προβολής της θετικής εικόνας της χώρας μας σε αθλητικό επίπεδο μετά τους πετυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες και την κατάκτηση του Euro 2004. Στη διοργάνωση, η οποία θα μεταδιδόταν σε όλο τον κόσμο, θα συμμετείχαν κορυφαίοι ποδοσφαιριστές και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της σύμβασης οι εταιρείες δεν παρείχαν επαρκή εχέγγυα καλής εκτέλεσης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα η σύμβαση να κριθεί ως επισφαλής για το δημόσιο συμφέρον και η εκδήλωση να ματαιωθεί.

3) Αποκλειστικό κριτήριο για τη ματαίωση της εκδήλωσης ήταν η διαφύλαξη και προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και χρήματος.

4) Η δικαστική αντιδικία του Ελλ. Δημοσίου με τις εν λόγω εταιρείες ενώπιον των δικαστηρίων του Λονδίνου, ξεκίνησε αρκετά αργότερα, σε χρόνο που εγώ δεν ήμουν πλέον Υφυπουργός Αθλητισμού και άρα δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις λεπτομέρειες αυτής.

5) Επομένως δεν μπορώ να σχολιάσω ούτε τους λόγους, για τους οποίους η απόφαση την βρετανικών δικαστηρίων έκρινε κατά του Ελλ. Δημοσίου ούτε φυσικά τους λόγους, για τους οποίους το Δημόσιο δεν έκανε έφεση κατά της εν λόγω απόφασης. Επιπλέον δεν γνωρίζω ούτε γιατί το Ελλ. Δημόσιο δεν προσέφυγε κατά της βρετανικής απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως είχε δικαίωμα. Τα στοιχεία πάντως της υποθέσεως που εγώ γνώριζα ήταν συντριπτικά υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Δείτε τη σελίδα στο site του: