Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, και της δημοσιογράφου Ελένης Καλογεροπούλου, με αφορμή τις απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προοπτικές του κόμματος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της στο Action 24, η κυρία Ακρίτα εξέφρασε πλήρη υποστήριξη προς τον Στέφανο Κασσελάκη, αναφερόμενη στις εσωκομματικές εξελίξεις μετά την απομάκρυνση του προέδρου και την έναρξη διαδικασίας για την εκλογή νέας ηγεσίας. Παρ’ όλα αυτά, στις επανειλημμένες ερωτήσεις για τις θέσεις του κ. Κασσελάκη, η Έλενα Ακρίτα αντέδρασε κυρία Καλογεροπούλου στην λέγοντας «σας έχω απαντήσει, είστε εμμονική. Είστε προκατειλημμένη».

Η λεκτική διαμάχη συνεχίστηκε με την δημοσιογράφο να προσπαθεί να ρωτήσει κάτι και με την βουλευτή να αποκρίνεται πως είναι δικαιώμα της αν θα απαντήσει η όχι: «εάν είναι σαν τις προηγούμενες, να την ξανασκεφτείτε. Το εάν θα απαντήσω ή όχι, είναι δικό μου θέμα, γιατί είστε σε έναν μόνιμο εκνευρισμό. Έχετε και πρόβλημα πίεσης και εύχομαι τα καλύτερα».

Στη συνέχεια η κυρία Καλογεροπούλου αποκρίθηκε «δεν θα ρωτήσω, δεν θέλω να σας στενοχωρήσω» με την βουλευτή να απαντά «εάν νομίζετε πως έχετε αυτή τη δύναμη, πλανάστε πλάνην οικτράν».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η κυρία Ακρίτα αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ αναρωτήθηκε: «Τι έκανε και τον καθαιρούμε». Επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα στο κόμμα στις τρέχουσες συνθήκες. «Τι έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος», επανέλαβε, συμπληρώνοντας: «Ποιος τον στήριξε και ποιος τον περίμενε με το τουφέκι στη γωνία».

«Έχουμε πρόεδρο μέχρι να γίνει η εκλογική διαδικασία» ξεκαθάρισε η κυρία Ακρίτα. Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, επέκρινε το γεγονός ότι διεξήχθη μυστική ψηφοφορία, τονίζοντας πως τέτοιες πρακτικές είναι απαράδεκτες για τη διαφάνεια στο κόμμα.

Στη συνέχεια, η κυρία Ακρίτα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με τον Παύλο Πολάκη. «Δεν γίνεται να υπάρχει αριστερός ομοφοβικός ηγέτης», δήλωσε. Όταν της επισημάνθηκε ότι ο ίδιος δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό, απάντησε: «Και οι ρατσιστές λένε ότι δεν είναι, αλλά λένε “μας φέρνουν τους λαθρό”». Καταλήγοντας, πρόσθεσε: «Η στάση του κ. Πολάκη, με τον οποίον δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο, είναι τέτοια που καταψήφισε το νομοσχέδιο στο οποίο ήμουν εισηγήτρια. Δεν μπορώ να συνυπάρξω, αν και όταν είχε δίκιο, τον έχω υποστηρίξει».