Η μεγάλη ημέρα της ΔΕΘ έφτασε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη από χθες με δυο καλές ειδήσεις να συνοδεύουν την άφιξή του στην πόλη.

Από τη μια τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία κινείται στον σωστό δρόμο και από την άλλη το γεγονός ότι ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar, ο πρώτος αναγνωρισμένος από την ΕΚΤ που απένειμε πέρυσι στην ελληνική οικονομία την επενδυτική βαθμίδα, προχώρησε χθες σε αναβάθμιση των προοπτικών της, από σταθερές σε θετικές.

Ο οίκος δίνει τα εύσημα στη χώρα μας για την επίτευξη των δημοσιονομικών μας στόχων δικαιώνοντας έτσι την πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα λοιπόν στο Βελλίδειο ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα και παρεμβάσεις για την αύξηση μισθών και εισοδημάτων, μειώσεις φόρων και εισφορών.

Ο ίδιος μιλώντας στην καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε όσα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα λέγοντας μάλιστα ότι η ομιλία του θα είναι από μόνη της μια έκπληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε, μεταξύ άλλων, θα ανακοινώσει αύξηση αμοιβών στους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, από την αύξηση του ποσού για τις εφημερίες.

Επίσης, οι ένστολοι θα περιέχονται στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα σενάρια να είναι πολλά για τον τρόπο με τον οποίο θα δουν αύξηση στα εισοδήματά τους.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που αισθάνονται αδικημένοι από την φορολόγησή τους αναμένεται να λάβουν μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μισή μονάδα για τους ίδιους και άλλη μισή για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους ενώ στο τραπέζι είναι και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού θέση θα έχουν και οι αγρότες ενώ όπως έχει ήδη γραφτεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οικογένειας η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αύξηση των επιδομάτων τέκνων με ταυτόχρονη ενίσχυση των δικαιωμάτων των τρίτεκνων, για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του δημογραφικού, όπως και η αύξηση του επιδόματος τέκνων αλλά και φοροαπαλλαγές σε όσες επιχειρήσεις στηρίζουν οικογένειες, είτε δίνοντας χρηματικά ποσά για τη γέννηση τέκνου ή voucher για υπηρεσίες.

Βάζοντας πλάτη στις προσπάθειες για την εξεύρεση στέγης η κυβέρνηση αναμένεται δια στόματος Μητσοτάκη να επεκτείνει το πρόγραμμα «Σπίτι μου» τόσο όσον αφορά στα εισοδηματικά όσο και στα ηλικιακά κριτήρια.

Επίσης, 200.000 νοικοκυριά θα δουν αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Αυτό που θα χαρακτηρίζει την ομιλία του πρωθυπουργού στην 88η ΔΕΘ θα είναι και ο απολογισμός αλλά και η προοπτική σε βάθος τριετίας.

Τρανό παράδειγμα των χειροπιαστών αποτελεσμάτων η απόδοση του Μετρό της Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι παρών και να λέει στους δημοσιογράφους ότι έχει γίνει σπουδαία δουλειά στους σταθμούς του Μετρό και εκείνες τις μέρες των εγκαινίων θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός απόψε θα δεσμευθεί για καλύτερη υγεία ειδικά όσον αφορά στις υποδομές, καλύτερη παιδεία αλλά και παρεμβάσεις στον τουρισμό που αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας, όλα σε ορίζοντα τριετίας.