Περισσότερο μαύρο χρώμα από οποιαδήποτε άλλη φορά έχουν οι κάλπες των σημερινών ευρωεκλογών στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα κόμματα που κατατάσσονται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας και χαρακτηρίζονται, θεωρούνται ή αυτοπροσδιορίζονται ως «ακροδεξιά» συγκεντρώνουν αυτή τη στιγμή ποσοστό άνω του 18%.

Ειδικότερα, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση του Υπουργείου Εσωτερικών, θα λάβει ποσοστό της τάξης του 9,5%. Η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού φαίνεται πως θα πάρει 4,4%, η «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου 3% και οι «Πατριώτες» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου 1,4%. Θυμίζουμε ότι στα τέλη Απριλίου ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από τις ευρωεκλογές, με το σκεπτικό ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος είναι ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης.  

Στη σημαντική άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα μας αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από λίγα λεπτά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, που μας εμπιστεύθηκαν για ακόμα μια φορά. Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα Ευρωκοινοβούλιο, όπου η άνοδος της Ακροδεξιάς αποτελεί, δυστυχώς, μια πραγματικότητα, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η χώρα».