Την πρώτη του δήλωση, μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα οι πολίτες μίλησαν στις κάλπες, αναδεικνύοντας τη ΝΔ καθαρά στην πρώτη θέση, μεγαλύτερο ποσοστό από το άθροισμα δεύτερου και τρίτου κόμματος. Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά».

«Δεν θα κρύψω την αλήθεια: το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει. Ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα, ότι η διαφορά με το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη των ευρωεκλογών. Πολίτες που μας στήριξαν ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν διαφορετικά τη μάχη.

Παρά τις δικές μου προσπάθειες, έλειψε ο προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης. Υπήρξαν και ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν. Σέβομαι την επιλογή τους, είτε αυτή εκφράστηκε με πρωτοφανή αποχή είτε με επιλογή μικρότερων σχημάτων. Ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους. “Σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο”. Αυτό θα κάνουμε».

«Στην πατρίδα μας η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της η μεγαλύτερη δύναμη στη χώρα, που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα στους ταραγμένους καιρούς.

Οι εκλογές γίνονται αφετηρία νέας διαδρομής έως το 2027 – περισσότερη δουλειά χωρίς αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας – η Ελλάδα του 2027 θα είναι καλύτερη από τη σημερινή.

Το θέλουμε, μπορούμε, θα τα καταφέρουμε».