Η τακτική του ΠΑΣΟΚ στη νέα προεκλογική περίοδο θα είναι το αντικείμενο της συνάντησης του Ευ. Βενιζέλου με τους βουλευτές του κόμματος στα γραφεία της Ιπποκράτους στις έξι το απόγευμα, ενώ πριν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει κλειστή σύσκεψη με έξι κορυφαία στελέχη (Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοίδης, Μ. Ανδρουλάκης και Φώφη Γεννηματά) για να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν τις νέες εκλογές 2012.

Οι πληροφορίες λένε ότι με πλήρη επίγνωση – όπως λένε και οι μετρήσεις που έχει στα χέρια της η Ιπποκράτους – ότι το ΠΑΣΟΚ στις 17 Ιουνίου θα δώσει πραγματικό αγώνα πολιτικής επιβίωσης, η προεκλογική τακτική αλλά και η προεκλογική καμπάνια θα αλλάξουν άρδην σε σχέση με ό,τι ίσχυσε πριν από τις 6 Μαΐου.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να έχουμε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ επιθετική προεκλογική τακτική και καμπάνια, χωρίς άλλα στοιχεία απολογίας και με κεντρικό στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα στοχοποιηθεί για ανέφικτες και δημαγωγικές υποσχέσεις προς τους Έλληνες πολίτες ώστε να υπηρετηθεί – όπως λένε στην Ιπποκράτους – το δίλημμα «ναι ή όχι στο ευρώ».

Επιπλέον, θα δοθεί βαρύτητα στην ανάγκη υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων σε αντίθεση με την επιστροφή στο παρελθόν του κρατισμού, όπου – κατά την Ιπποκράτους – γυρίζουν τη χώρα οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεχωριστό κομμάτι της προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσουν οι «γέφυρες» προς την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Με δεδομένο ότι οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυρό, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει από τους βουλευτές που θα είναι και υποψήφιοι να δώσουν ό,τι μπορούν προκειμένου να υπάρξει αύξηση του ποσοστού του κόμματος.