Πολυμέτωπη επίθεση εναντίον των δυνάμεων που πρωτοστάτησαν στο μη σχηματισμό κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας την αλλαγή στρατηγικής προς τις επαναληπτικές εκλογές 2012 ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται απέναντι: Στη Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε ότι ανεύθυνα μιλούσε αυτοδυναμία και δεν υιοθέτησε καμία αυτοκριτική για τις δικές της ευθύνες, προεκλογικά.

Σε όλες τις εκδοχές της Ακροδεξιάς όπου εκεί τοποθέτησε τη Χρυσή Αυγή αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμό και δημαγωγία, τονίζοντας ότι δεν είναι προοδευτική και αριστερή πολιτική το εμπόριο ψευδαισθήσεων. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η συγκρότηση μίας κυβέρνησης της «υπεύθυνης Κεντροαριστεράς» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρότασή του αφορά την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Αναφερόμενος στην περίοδο των διερευνητικών εντολών ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για απώλεια ιστορικού χρόνου για τη χώρα που μεταφράζεται για χαμένο χρόνο για τον άνεργο, τον συνταξιούχο και τον εργαζόμενο στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

«Τι να το κάνεις αν μπορεί να δοθεί η σύνταξη αυτόν τον μήνα όταν δεν υπάρχει προοπτική να δοθεί τον επόμενο μήνα», ανέφερε κάποια στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους πολίτες, ακόμα και αυτούς που τιμώρησαν το ΠΑΣΟΚ να αξιολογήσουν την πρότασή του και με βάση την ευθύνη για το παρελθόν.

«Άλλο η οργή και άλλο η οργανωμένη ευκαιρία» είπε θέτοντας το ΠΑΣΟΚ σε διάταξη εκλογικής μάχης σε δύο παράλληλες εκστρατείες, όπως είπε χαρακτηριστικά. Μία προεκλογική εκστρατεία και μία εκστρατεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ.

Προκάλεσε δε αίσθηση, όταν είπε ότι όλα τα κόμματα ξεκινούν σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία από το σημείο μηδέν, (ανέφερε μάλιστα εμφατικά ότι η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το τρίτο κόμμα είναι το 5%) ενώ προσέθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει συγκεκριμένους εκλογικούς στόχους σε απόλυτους αριθμούς, σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

«Δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανένα γιατί έδωσα μια πολύ σκληρή μάχη. Από το δικό μου γραφείο έφυγε η Τρόικα. Αλλά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν μόνο κράτη και κυβερνήσεις αλλά και οίκοι αξιολόγησης και οι κερδοσκόποι. Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν είναι σε θέση να προστατέψει λαούς και κράτη», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος εξαπολύοντας πυρά εναντίον εκείνων που κάνουν λόγο για επαναδιαπραγμάτευση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανείς ανεύθυνος για το παρελθόν ενώ έθεσε και την Αριστερά προ των δικών της ευθυνών.