Η Ελένη Ράντου, η Λυδία Φωτοπούλου, ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και ο Δημήτρης Λιόλιος ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πολυβραβευμένο πολιτικό θρίλερ «Το κορίτσι της φωτογραφίας» που κάνει πρεμιέρα σήμερα στο θέατρο Διάνα.

Ένας πολεμικός φωτορεπόρτερ τραβά στη διάρκεια ενός πολέμου τη φωτογραφία ενός κοριτσιού που καίγεται σ’ έναν βομβαρδισμό. 25 χρόνια μετά επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος, για να ανακαλύψει πως σε καιρό ειρήνης τα θύματα πολέμου είναι πολύ περισσότερα.

Σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα το έργο αυτό δεν έχει ξαναανέβει σε θεατρική σκηνή της Αθήνας και είναι εμπνευσμένο από την ιστορική φωτογραφία που τράβηξε ο φωτορεπόρτερ Νικ Πουτ το 1972 και συγκλόνισε τον κόσμο, απεικονίζοντας τη στιγμή που ένα εννιάχρονο κοριτσάκι τρέχει γυμνό, πανικόβλητο, με δέρμα καμένο από βομβαρδισμό.

Το έργο του Κλούα έχει τιμηθεί το 2004 με το Βραβείο Θεάτρου Ciutat d’Alcoi και το 2005 με το Βραβείο Serra d’Α Or των Κριτικών της Βαρκελώνης για το καλύτερο θεατρικό έργο και έχει παρουσιαστεί σε Ισπανία, Πολωνία και Αμερική.

Θέατρο: ΔΙΑΝΑ, Ιπποκράτους 7

Τηλ.:2103626596