Mια προσομοίωση της Βουλής και των διαδικασιών της, με κανένα όμως από τα χαρακτηριστικά των συζητήσεων που συνηθίζουν τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας, στήθηκε για μερικές ώρες, την περασμένη εβδομάδα, στο θεατράκι του Bios, στην οδό Πειραιώς.

Νέοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί, αλλά και εκπρόσωποι του υπουργείου Πολιτισμού, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της «Κίνησης Μαβίλη» για να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα «H πολιτιστική πολιτική και το σύγχρονο θέατρο στην Ελλάδα», συμφωνώντας στο ότι ο πολιτισμός είναι απαραίτητος κι ότι είναι σημαντική η ενίσχυση της τέχνης σε καιρούς κρίσης.

Ποια είναι όμως η «Κίνηση Μαβίλη»; Oι ίδιοι αυτοσυστήνονται ως «αυθόρμητη συνάντηση καλλιτεχνών» που κυρίως ασχολούνται με το ερευνητικό ή το πειραματικό θέατρο  – «το θέατρο που περιέχει έναν προβληματισμό για το ίδιο το θέατρο».

H πρώτη τους συνάντηση έγινε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» στο σπίτι ενός μέλους της ομάδας, στην πλατεία Mαβίλη, απ’ όπου πήρε και το όνομα της η Κίνηση.

Από τότε, στο blog που έχουν ήδη στήσει, δημοσιεύουν κείμενα παρέμβασης και τις απόψεις τους για τη σύγχρονη πολιτιστική πολιτική που σχετίζεται με τις παραστατικές τέχνες.

Aναζητώντας όμως την προσωπική επαφή, έξω από τα όρια του απρόσωπου διαδικτύου, διοργάνωσαν μια ημερίδα για να γνωριστούν με τους συναδέλφους τους και να ανταλλάξουν απόψεις.

Οι ομιλητές έδωσαν στοιχεία για την κατάσταση των παραστατικών τεχνών σήμερα, και την άνθησή τους την τελευταία δεκαετία ενώ έθεσαν και ερωτήματα όπως αν μπορεί το θέατρο να αλλάξει τον κόσμο και ποιος είναι ο ρόλος της τέχνης δίπλα στον κλασικό πολιτισμό.