Ο Οκτώβριος στο Netflix ήρθε «φορτωμένος» με νέες ταινίες, αλλά και παλαιότερες που αξίζει να δεις ξανά και ξανά, αφού κάποιες από αυτές είναι αριστουργήματα. Έφερε και μπόλικο Λάνθιμο από τα παλιά, καθώς αυτή τη στιγμή στη δημοφιλή πλατφόρμα προβάλλονται τρεις ταινίες του.

Αλλά, ρίχνοντας μια ματιά στην πρώτη πεντάδα των ταινιών που βλέπουν περισσότερο αυτές τις ημέρες οι Έλληνες, ούτε Γιώργο Λάνθιμο συναντάμε, ούτε κάποια από τις «ποιοτικές» προτάσεις του Netflix. Αντίθετα το top 5 απαρτίζουν, κυρίως, ταινίες που είχαν «θαφτεί» από τους κριτικούς και πού τι δείχνουν; Ότι ποτέ δεν θα καταφέρεις να ψυχολογήσεις τον τηλεθεατή.

Ειδικά, όταν διαπιστώνεις πως αυτή τη στιγμή, η ταινία που βλέπουν όλοι, είναι ο «Κυνηγός» και όχι ο δεν είναι ο θρυλικός Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, αλλά η συνέχεια που κυκλοφόρησε το 2018. Στο νούμερο 2, πάντως, συναντάμε το ντοκιμαντέρ για τα αδέλφια Μενέντεζ και λογικό, αφού είναι η συγκλονιστική υπόθεση γονεοκτονίας που μετά από τη σειρά της πλατφόρμας, απασχολεί πλέον και το ελληνικό κοινό.

Νο 5 – Θύμα Πλεκτάνης (Trouble)

Οι λάτρεις των κωμωδιών δράσης και οι φαν του σκανδιναβικού σινεμά με το εκκεντρικό χιούμορ, βρήκαν αυτό που έψαχναν για να περάσουν ευχάριστα 1,5 ώρα μπροστά από την τηλεόρασή τους. Η σουηδική κωμωδία δράσης φιγουράρει στην πέμπτη θέση της λίστας με τις ταινίες του Netflix που βλέπουν όλοι και αν κάνουμε μια σύγκριση με αυτές που ακολουθούν παρακάτω, είναι μια χαρά επιλογή η συγκεκριμένη.

Καταδικασμένος άδικα για φόνο, ένας αδέξιος πωλητής έρχεται αντιμέτωπος με αστυνομική διαφθορά και εγκληματικές συνωμοσίες, προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά του.
Πρωταγωνιστούν: Φίλιπ Μπεργκ, Έιμι Ντέσισμοντ, Έβα Μελάντερ

Νο 4 – The Platform 2

Η συγκεκριμένη ταινία έχει μπερδέψει τον κόσμο, αφού κανείς δεν έχει καταλάβει αν πρόκειται για το σίκουελ ή το πρίκουελ του «Platform» που κυκλοφόρησε το 2019, σημειώνοντας μια ανέλπιστη επιτυχία και λαμβάνοντας αποθεωτικές κριτικές. Εξάλλου, το δυστοπικό θρίλερ από την Ισπανία συνέπεσε με την πανδημία του κορονοϊού και εκατομμύρια συνδρομητές του Netflix, «έφαγαν» κόλλημα. Και τώρα, έρχεται το δεύτερο μέρος που είναι εξίσου σοκαριστικό -ίσως και περισσότερο-, εκβιάζοντας θα λέγαμε τον τρόμο των τηλεθεατών με ακραίες σκηνές. Μάλιστα, επιφυλάσσει και μια συγκλονιστική ανατροπή για τους φαν. Πάντως, και οι δύο ταινίες επικεντρώνονται γύρω από την ομώνυμη Πλατφόρμα – μια φυλακή πολλαπλών επιπέδων, όπου το φαγητό διανέμεται ξεκινώντας από την κορυφή, με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονται στα κάτω πατώματα να λιμοκτονούν.

Όταν ένας μυστηριώδης αρχηγός επιβάλλει διά νόμου ένα βάναυσο σύστημα κάθετων κελιών, μια νέα άφιξη μάχεται μια αμφιλεγόμενη μέθοδο διανομής φαγητού.
Πρωταγωνιστούν: Μιλένα Σμιτ, Χόβικ Κουτσκέριαν, Νατάλια Τένα

Νο 3 – The Pope’s Exorcist

Ο Ράσελ Κρόου επέστρεψε το 2023 στη Ρώμη, μετά τον επικό «Μονομάχο» ως «Εξορκιστής» σε μια ταινία που τελικά θα έπρεπε να… ξορκίσει τις μαζικές κακές κριτικές που έλαβε. Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του πατέρα Gabriele Amorth, επικεφαλής των εξορκιστών του Βατικανού που πραγματοποίησε χιλιάδες εξορκισµούς μέσα σε 36 χρόνια. Βρίθει από κλισέ, δεν τρομάζει τον τηλεθεατή όπως άλλα θρησκευτικά θρίλερ και τελικά τον «Εξορκιστή του Βατικανό» σώζει ο Ράσελ Κρόου.

Εμπνευσμένο από τους πραγματικούς φακέλους του πατέρα Gabriele Amorth, επικεφαλής των εξορκιστών του Βατικανού, η υπόθεση ακολουθεί τον εξορκιστή-ιερέα καθώς ερευνά τον δαιμονισμό ενός νεαρού αγοριού, καταλήγοντας να αποκαλύπτει μια συνωμοσία αιώνων που το Βατικανό προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρατήσει κρυφό
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Ντάνιελ Ζοβάτο, Φράνκο Νέρο, Λόρελ Μάρσντεν, Άλεξ Έσο

Νο 2 – The Menendez Brothers

Η σειρά «Monster: The Lyle and Erik Menendez Story» έχει καθηλώσει τους συνδρομητές του Netflix και τώρα κυκλοφορεί το δίωρο ντοκιμαντέρ, ξετυλίγοντας την υπόθεση που σόκαρε την Αμερική για τα δύο αδέλφια Μενέντεζ που δολοφόνησαν τους γονείς τους. Μέσα από εκτενείς ηχητικές συνεντεύξεις με τα αδέλφια Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ, δικηγόρους, δημοσιογράφους, μέλη της οικογένειας και παρατηρητές της υπόθεσης, ο σκηνοθέτης Αλεχάντρο Χάρτμαν παρουσιάζει νέες πληροφορίες για την υπόθεση που δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και να μην έχει προβληματίσει για το ποια είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από το ανατριχιαστικό έγκλημα.

Νο 1 – The Predator (Κυνηγός)

Εντάξει, εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, αφού κανείς δεν περιμένει να συναντήσει στην πρώτη θέση την ταινία που όταν κυκλοφόρησε το 2018, είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως αποτυχία. Πολλά χρόνια μετά από την πρώτη και θρυλική ταινία του 1987, με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ήρθε η συνέχεια του ταλαίπωρου franchise και κανείς δεν είχε καταλάβει τον λόγο. Ο νέος Κυνηγός υποσχόταν πριν έξι χρόνια μια φρέσκια αρχή, αλλά όταν κυκλοφόρησε, κανείς δεν κατάφερε να την εντοπίσει. Αντίθετα, μας υπενθύμισε πως σαν το πρώτο, δεν έχει.

Όταν ένα σκάφος Κυνηγού συντρίβεται στη Γη, ένας εξωγήινος ανιχνευτής, μια μυστική οργάνωση, μια βιολόγος και μια ομάδα πρώην στρατιωτών θα δώσουν αγώνα για να το βρουν!
Πρωταγωνιστούν: Μπόιντ Χόλμπρουκ, Τρεβάντε Ρόουντς, Ολίβια Μαν