Ο κωμικός ηθοποιός Jim Carrey είναι γεννημένος για να ψυχαγωγεί τον κόσμο. Στο σχολείο, η δασκάλα τού επέτρεπε να δίνει στο τέλος της κάθε σχολικής μέρας τη δική του κωμική παράσταση μπροστά στους συμμαθητές του με αντάλλαγμα να παραμένει ήσυχος στη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ συνήθιζε να φοράει κλακέτες όταν πήγαινε για ύπνο, σε περίπτωση που οι γονείς του θα χρειαζόντουσαν λίγο κέφι κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα.

Σε νεαρή ηλικία, ο πατέρας του διάσημου ηθοποιού έχασε τη δουλειά του και όλη η οικογένεια αναγκάστηκε να ζήσει σε ένα τροχόσπιτο στην αυλή ενός συγγενή, ενώ όλα τα μέλη της οικογένειας δούλευαν ως καθαριστές και σεκιούριτι σε ένα κοντινό εργοστάσιο για να τα βγάλουν πέρα. Ο ίδιος ο Carrey δούλευε σε οκτάωρη βάρδια καθημερινά μετά το σχολείο.

Ο Carrey ξεκίνησε την καριέρα του στο stand-up comedy στην ηλικία των 15 ετών, όταν ο πατέρας του τον πήγε στο κλαμπ Yuk Yuk στο Τορόντο. Φορώντας ένα κίτρινο κοστούμι που του είχε ράψει η μητέρα του, έκανε το ντεμπούτο του χωρίς επιτυχία και μάλιστα τα πήγε τόσο άσχημα που αμφέβαλλε και ο ίδιος για το αν θα μπορούσε τελικά να δουλέψει σαν ηθοποιός και να διασκεδάζει τον κόσμο. Ευτυχώς, επέμεινε και έγινε δημοφιλής ως ηθοποιός σε stand-up comedy, ενώ ένα χρόνο αργότερα άφησε το σχολείο και επικεντρώθηκε στην καριέρα του.

Στα 19 του χρόνια, ο Carrey πήγε στο Χόλυγουντ, αλλά όπως και πολλοί άλλοι νέοι ηθοποιοί που προσπαθούν να μπουν σε αυτόν το χώρο, κατάλαβε ότι η επιτυχία είναι ένα όνειρο απατηλό. Το 1985, κατέληξε άφραγκος και λυπημένος να οδηγεί το παλιό του Toyota, φεύγοντας από το λαμπερό κόσμο των αστέρων, στα βουνά του Χόλυγουντ και κοιτώντας το Λος Άντζελες ονειρεύτηκε την επιτυχία του. Για να αισθανθεί καλύτερα, ο Carrey έγραψε στον εαυτό μια επιταγή των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για «υπηρεσίες ηθοποιίας» με ημερομηνία λήξης της επιταγής δέκα χρόνια αργότερα και κράτησε το χαρτί στο πορτοφόλι του.

Η επιταγή παρέμεινε στη θέση της μέχρι που τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, ωστόσο τελικά ο Carrey τα κατάφερε. Έβγαλε τόσα χρήματα από ταινίες όπως το Ace Ventura: Pet Detective και το Dumb and Dumber («Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος») και έτσι όταν πέθανε ο πατέρας του το 1994, ο Carrey έθαψε την επιταγή μαζί με τον πατέρα του βάζοντας την στο φέρετρο.

Παρακάτω δείτε τον Jim Carrey να μιλάει για την επιταγή των 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια συνέντευξή του στην Oprah.