Από τις δυσκολότερες περίοδοι της ζωής της ήταν όταν μεγάλωνε μόνη της το παιδί της σε ένα μικρό διαμέρισμα με ένα δωμάτιο, προσπαθώντας να γράψει τα βιβλία της, από τα οποία τελικά κατάφερε να βγάλει μια αμύθητη περιουσία, που ξεπερνά το 1 δισ. αγγλικές λίρες.

Η δημιουργός του Harry Potter JK Rowling ανακάλυψε όμως ότι δεν ήταν η μοναδική γυναίκα στην οικογένειά της, που αντιμετώπισε ανάλογες καταστάσεις και πως προέρχεται από οικογένεια με αρκετές single μαμάδες!

Η 46χρονη συγγραφέας χώρισε όταν άρχισε να δημιουργεί τον φανταστικό κόσμο του Harry Potter, ενώ ζούσε ακόμη στο Εδιμβούργο.
Μιλώντας στην εκπομπή του BBC1 «Who Do You Think You Are?» η Rowling σε ένα συναισθηματικό ξέσπασμα αποκάλυψε ότι πολλές από τις γαλλίδες προγόνους της έζησαν αντίστοιχες εμπειρίες.

Η προγιαγιά της Lizzie, η προ-προγιαγιά της Salome και η προ-προ-προγιαγιά της Christine ήταν όλες single μητέρες.

Ο άντρας της Christine, Jacques, πέθανε όταν εκείνη ήταν έγκυος στο 7ο παιδί τους, ενώ η Salomé, μια μοναχική παριζιάνα υπηρέτρια, ήταν ανύπαντρη μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Η Lizzie μεγάλωσε μόνη της τη μητέρα της Rowling, όταν ο παππούς της τη χώρισε και επέστρεψε στην πατρίδα του τη Γαλλία.

Η Rowling έκλαψε τρεις φορές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής, η οποία αναμένεται να «τινάξει» τα μηχανάκια της AGB όταν προβληθεί.