Η Naomi Campbell έχει το ρόλο της κακομαθημένης και όχι άδικα! Δεν έχει διστάσει να χτυπήσει υπαλλήλους της, αλλά και να παρατήσει δουλειές στη μέση. Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται να ξαναβρεθεί στα δικαστήρια για κάτι που έπραξε αυτή, αλλά λόγω μιας διαφήμισης εταιρείας σοκολάτας, που χρησιμοποιεί το όνομά της.

Μότο της διαφήμισης για τη σοκολάτα είναι το «Κάνε στην άκρη Naomi, υπάρχει μία νέα ντίβα στην πόλη», κάτι που η γαζέλα της πασαρέλας δεν είδε με καλό μάτι. Η Naomi θεωρεί ότι η διαφήμιση αυτή είναι ρατσιστική τόσο για την ίδια, όσο και για τους ανθρώπους του χρώματός της.

«Είναι ανήκουστο να συμμετέχω χωρίς να το γνωρίζω σε τέτοια διαφήμιση. Όχι μόνο για εμένα, αλλά και για όλες τις μαύρες γυναίκες παγκοσμίως», ήταν η δήλωσή της για το γεγονός, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν βρήκε καθόλου αστείο και έξυπνο το σλόγκαν.

Στο πλευρό της είναι αντιρατσιστικές οργανώσεις, αλλά και η μητέρα της, που σχολίασε: «Νομίζουν ότι μπορούν να προσβάλλουν με τέτοιο τρόπο τους μαύρους ανθρώπους και να το δέχονται; Δυστυχώς γι’ αυτούς βρισκόμαστε στον 2ο αιώνα και όχι στη δεκαετία του ’50».