Ο φωτογράφος Έιντζελ Κρίστο ισχυρίζεται ότι η μητέρα του, η ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια Μπάρμπαρα Ρέι, τον πίεζε να τη φωτογραφίζει καθώς έκανε σεξ με τον τότε βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ώστε να μπορεί μετά να τον εκβιάζει ζητώντας χρήματα.

«Η μητέρα μου με ανάγκασε να την παρακολουθώ και να τη φωτογραφίζω να κάνει σεξ με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος για να τον εκβιάσει και να πάρει εκατομμύρια, όταν ήμουν μόλις 13 ετών» ισχυρίζεται ο Ισπανός φωτογράφος για τη δεκαετία του 1990.

H βρετανική «Telegraph» δημοσιεύει αποκλειστικά μερικές από αυτές τις φωτογραφίες, τονίζοντας ότι ο Έιντζελ Κρίστο αναγκάστηκε να βοηθήσει τη μητέρα του γιατί αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο οικονομικά προβλήματα.

Η Μπάρμπαρα Ρέι φέρεται να χειραγώγησε και το ισπανικό κράτος, εξασφαλίζοντας ένα ποσό που αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να μην αποκαλύψει την ερωτική σχέση τους και προκαλέσει σκάνδαλο στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Ο Έιντζελ Κρίστο δεν μιλάει πια με τη μητέρα του και υποστηρίζει ότι αυτό που έζησε τότε με τον Χουάν Κάρλος ήταν μια μορφή παιδικής κακοποίησης. Όσο για τον 86χρονο πρώην βασιλιά της Ισπανίας, έχει αρνηθεί επανειλημμένα να σχολιάσει τη σχέση του με την Μπάρμπαρα Ρέι. Η ίδια δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια για τη σχέση της με τον Χουάν Κάρλος, αν και έχει πει αρκετές φορές ότι είχε μια περιπέτεια με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του κράτους.