Ο πρωταγωνιστής του Shōgun, Hiroyuki Sanada, έγραψε ιστορία στα βραβεία Emmy 2024.

Ο 63χρονος σταρ έγινε ο πρώτος Ιάπωνας ηθοποιός που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική σειρά κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Είναι, επίσης, μόλις ο δεύτερος Ασιάτης ηθοποιός που παίρνει το βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο Sanada δήλωσε πως: «Ευχαριστώ το FX, τη Disney και το Hulu που πίστεψαν σε μένα. Και σας ευχαριστώ, την ομάδα μου, που με στηρίζετε πάντα. Και σας ευχαριστώ για όλο το συνεργείο και το καστ του Shōgun. Είμαι τόσο περήφανος για εσάς».

«Ήταν ένα ονειρικό έργο που συναντά την Ανατολή με τη Δύση με σεβασμό. Και το Shōgun μου δίδαξε ότι όταν οι άνθρωποι δουλεύουν μαζί, μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον μαζί. Σας ευχαριστώ πολύ».

Shōgun Season 2: Τι γνωρίζουμε για την επιστροφή της σειράς -και την «πιο σκοτεινή» ιστορία που θα αφηγηθεί

Η συμπρωταγωνίστρια του Sanada, Anna Sawai, κέρδισε, επίσης, ένα Emmy κατά τη διάρκεια της τελετής στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά, ενώ η σειρά κέρδισε και το βραβείο εξαιρετικής δραματικής σειράς.

Στο Shōgun, ο Sanada υποδύεται τον Yoshii Toranaga, έναν μαχόμενο Ιάπωνα άρχοντα και έξυπνος στρατηγό που εργάζεται για να νικήσει τους συνωμότες εχθρούς του.

Η προσαρμογή του FX δεν είναι μια επανάληψη της πρωτότυπης ταινίας του 1980, με πρωταγωνιστές τον Richard Chamberlain και τον Toshiro Mifune, η οποία εισήγαγε ορισμένους Αμερικανούς στην ιαπωνική κουλτούρα. Είναι μια τολμηρή νέα εκδοχή του μυθιστορήματος του James Clavell για τη φεουδαρχική Ιαπωνία του 17ου αιώνα.

Σε μια συζήτηση με το PEOPLE, ο ηθοποιός μίλησε για το γιατί ήταν σημαντικό γι’ αυτόν να απεικονίζει την απόλυτη αυθεντικότητα και να κάνει το κάτι παραπάνω με μικρές λεπτομέρειες, όπως ο τρόπος με τον οποίο ένας χαρακτήρας υποκλίνεται ή χύνει σάκε.

«[Το πρωτότυπο] ήταν ένα μεγάλο βήμα για τον ιαπωνικό λαό, αλλά με αυτό, ακολουθούμε τον δικό μας πρωτότυπο δρόμο», εξήγησε ο Sanada. «Τέτοιου είδους πράγματα είναι σημαντικά για τον πολιτισμό μας. Κάθε λεπτομέρεια έλεγξα και στη συνέχεια [συζητήσαμε]. Σεβάστηκαν τον πολιτισμό. Ήταν μια σπουδαία συνεργασία».