Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Δάνης Κατρανίδης.

Ο ηθοποιός είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τον χώρο της υποκριτικής καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην επαγγελματική πορεία του Δάνη Κατρανίδη ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, της οποίας εκτός από συνεργάτης υπήρξε και μεγάλος θαυμαστής. 

Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 ο Δάνης Κατρανίδης ενθουσίασε με τον ρόλο του κομπέρ που είχε στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.  Οι δυο τους έπαιξαν και στην κινηματογραφική ταινία “Πονηρό θηλυκό… Κατεργάρα γυναίκα!”, όπου ο ηθοποιός είχε τον ρόλο του νεαρού δικηγόρου “Τάκη Λίμπα”. Μαζί ήταν και στην ταινία “Κατάσκοπος Νέλλη” που προβλήθηκε τη σεζόν 1981-1982.

Η Αλίκη Βουγουκλάκη και ο Δάνης Κατρανίδης στην ταινία «Κατάσκοπος Νέλλη»

Ο Δάνης Κατρανίδης είχε αποκαλύψει λίγα χρόνια αργότερα: «Κλείσαμε ραντεβού στο θέατρο Αλίκη. Μου λέει πράγματα για εμένα σαν να έχουμε δουλέψει μαζί 10 χρόνια στο θέατρο. Μένω άφωνος. Με είχε διαβάσει. Όταν μου έκανε την πρόταση είπα να το σκεφτώ. Να το σκεφτείς μου λέει. Τότε γινόταν χαμός, έκανα πρόβες για δυο έργα και ήμουν μπάρμαν σε ένα μπαρ».

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Δάνης Κατρανίδης στο τραγούδι "Χρήμα" από το θεατρικό μιούζικαλ "Καμπαρέ'

Posted by Αλίκη Βουγιουκλάκη The Legend on Tuesday, March 29, 2022

Σε συνέντευξή του στο Down Town το 2017 είχε εξομολογηθεί μεταξύ άλλων: «Ό,τι και να πεις κανείς για την Αλίκη, είναι λίγο. Είμαστε στο 2017, κι όμως εξακολουθούμε να μιλάμε γι’ αυτό το φαινόμενο! Γιατί ήταν ξεχωριστή! Πολλές φορές, κάποιος είναι καταπληκτικός στον κινηματογράφο και λιγότερο καλός στο θέατρο, και το αντίστροφο, ε, η Αλίκη ήταν και στα δύο καταπληκτική. Για εκείνη προηγείτο η δουλειά, οι συνεργάτες της.

Τίποτα δεν ήταν τυχαίο –είμαι σίγουρος ότι θα δούλευε ακόμα και στον ύπνο της. Εμπιστευόταν τους συνεργάτες της, ζητούσε πάντα την γνώμη τους, αν και η τελική απόφαση ήταν δική της. Ανεξάρτητα από την πορεία που είχε κάθε παράσταση, ήταν πάντα ανοιχτή στο καινούριο, άκουγε ποιος αρέσει, τι παίζει στο Λονδίνο και στην Αμερική και πάντα συνεργαζόταν με τα νιάτα, έδινε ευκαιρίες στα νέα παιδιά»