Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σήμερα, Κυριακή 1/9 το πρωί, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο ηθοποιός είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τον χώρο της υποκριτικής καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δάνη Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια… Το κενό είναι μεγάλο…» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός και βουλευτής, Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος…

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Sunday, September 1, 2024

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης

Ο Δάνης Κατρανίδης είχε γεννηθεί στις 4 Αυγούστου του 1949 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Το 1971 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη.

Από το 1971 έως το 1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου ενώ τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο ηθοποιός έχει παίξει όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση και μιούζικαλ, είχε κάνει τρεις γάμους αλλά δεν είχε αποκτήσει παιδιά.

Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος»

Ο Δάνης Κατρανίδης λάτρευε τη θάλασσα και είχε ασχοληθεί για χρόνια με την ιστιοπλοΐα έχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

«Τρέχω σε αγώνες σκαφών και έχω ευτυχήσει με την ομάδα μου, που αποτελείται από φίλους, να ανεβαίνουμε εννιά στις δέκα φορές στο βάθρο των νικητών. Συμμετέχουμε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα σκαφών ανοιχτής θάλασσας, όχι επαγγελματικά αλλά για το κέφι μας» είχε πει σε συνέντευξή του στην Espresso.

«Ζήλευα πάρα πολύ τον Κατρανίδη, του έκανα τέρατα» είχε παραδεχτεί για τον γάμο τους η Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Το 1971, ο Δάνης Κατρανίδης είχε παντρευτεί την ηθοποιό και συμμαθήτριά του στη Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου αλλά χώρισαν το 1977.

Οι δυο τους κράτησαν άψογες σχέσεις με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου να αποκαλύπτει σε συνέντευξή της ότι τον ζήλευε πολύ.

«Όταν γνώρισα στη σχολή Θεοδοσιάδη τον Δάνη Κατρανίδη δεν έπεσα και ανάσκελα. Τον πρώτο χρόνο κάναμε πάρα πολλή παρέα. Έφυγε εκείνος ένα καλοκαίρι και έπαθα μια έλλειψη του φίλου μου και μέσα από αυτό βγήκε μια βαθιά ερωτική, αγαπησιάρικη σχέση, πολύ έντονη, που υπάρχει μέχρι τώρα, όχι με αυτή τη μορφή αλλά με τη μορφή της συντροφικότητας. Ακουμπάμε, μιλάμε, λέμε τις χαρές και τις λύπες μας, τα προβλήματά μας. Και εκείνος. Είναι αμφίδρομο» είχε πει η ηθοποιός στο Mega.

«Μετά πέρασε σε άλλα επίπεδα η σχέση μας. Τον ζήλευα πάρα πολύ. Του έκανα τέρατα. Έπαιζε ρόλο στη σχολή με μία κοπέλα και εγώ ζήλευα κανονικότατα. Δεν είχα αντικείμενο. Και εκείνος με ζήλευε αλλά όχι έτσι. Είχε πιο πολύ χιούμορ στην αντιμετώπισή του» είχε δηλώσει.