Υπάρχουν πολλά προνόμια όταν είσαι διάσημος και η πολυτελής διαβίωση είναι ένα από αυτά. Σε όλο τον κόσμο, οι celebrities έχουν αγοράσει και κατέχουν ακίνητα αξίας εκατομμυρίων στις καλύτερες γειτονιές. Από την Μπιγιονσέ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ μέχρι την Αντέλ και την Όπρα, το «Home & Texture» συγκέντρωσε μερικά από τα πιο ακριβά σπίτια διασημοτήτων.

Μπιγιονσέ και Jay-Z

Η Μπιγιονσέ και ο Jay-Z έχουν ένα από τα πιο ακριβά σπίτια της Αμερικής. Το ζευγάρι φέρεται να ξόδεψε 200 εκατομμύρια δολάρια για ένα εντυπωσιακό ακίνητο στο Μαλιμπού με θέα τη θάλασσα, σχεδιασμένο από τον ίδιο αρχιτέκτονα που επιμελήθηκε το σπίτι του Κάνιε Γουέστ. Η τιμή αυτή το καθιστά το πιο ακριβό σπίτι που έχει πωληθεί ποτέ στην Καλιφόρνια.

Η Μπιγιονσέ και ο σύζυγός της Jay-Z αγόρασαν το 2023 το 3.700 τ.μ. σπίτι στο Μαλιμπού που βρίσκεται σε μια έκταση 31 στρεμμάτων από τον William Bell Jr, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στον κόσμο. Με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό στο Paradise Cove, το σπίτι της Μπιγιονσέ και του Jay-Z σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο με Pritzker Tadao Ando, έναν από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες στον κόσμο.

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ

Όπως η Βενετία είναι γνωστή για τις γόνδολες και τα κανάλια της, έτσι και η λίμνη Κόμο είναι -εκτός των άλλων- γνωστή και για τη βίλα που διατηρεί εκεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τη σύζυγό του, Αμάλ Αλαμουντίν. Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ αγόρασε τη «Villa Oleandra», συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ. από την οικογένεια Heinz, των κατασκευαστών της γνωστής κέτσαπ, έναντι 11,7 εκατ. ευρώ το 2002. Δύο χρόνια αργότερα αγόρασε και τη γειτονική «Villa Margherita» για 8 εκατ. ευρώ και συνέδεσε τα ακίνητα με μια γέφυρα.

Αντέλ

Η Αντέλ αγόρασε το εντυπωσιακό σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς από τον ηθοποιό, Στιλβέστερ Σταλόνε, το 2022 έναντι 58 εκατομμυρίων δολαρίων. Το σπίτι του Σταλόνε βρισκόταν για αρκετό καιρό στην αγορά, με τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ να προσπαθεί πολύ να το πουλήσει. Αρχικά, είχε καταχωρίσει το σπίτι προς 110 εκατ. δολάρια, ωστόσο, αφού δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος, έριξε το ποσό στα 85 εκατ. δολάρια.

Δείτε τη φωτογραφία που είχε ανεβάσει η Αντέλ στο Instagram όπου πόζαρε με τον Ριτς Πολ μπροστά από το σπίτι της.

Η έπαυλη βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση 3,5 στρεμμάτων και διαθέτει 8 υπνοδωμάτια, 12 μπάνια, γυμναστήριο και πισίνα υπερχείλισης με μοναδική θέα. Το σπίτι διαθέτει, επίσης, διώροφο ξενώνα που σχεδιάστηκε από τον Richard Landry, τον διάσημο αρχιτέκτονα του σπιτιού των Ζιζέλ και Τομ Μπρέιντι στο Λος Άντζελες. Επίσης, διαθέτει ένα άγαλμα του «Rocky» δίπλα στην πισίνα, το οποίο η τραγουδίστρια επέμεινε να κρατήσει. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε και η σύζυγός του, Τζένιφερ Φλάβιν, έχτισαν το σπίτι των 21.000 τετραγωνικών μέτρων τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με το Forbes. Η τραγουδίστρια έχει ως γείτονες τον Έντι Μέρφι και τον Ντένζελ Ουάνσιγκτον.

Όπρα Γουίνφρεϊ

H Όπρα Γουίνφρεϊ μένει στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας σε μία έπαυλη που φέρεται να αξίζει 101 εκατομμύρια δολάρια, αν και το αγόρασε για το μισό της τρέχουσας εκτίμησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όπρα πρωτογνώρισε το σπίτι των ονείρων της ως φιλοξενούμενη των προηγούμενων ιδιοκτητών, το ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά και τους ζήτησε να το αγοράσει. Έτσι, το αγόρασε για 52 εκατομμύρια δολάρια το 2001 και είκοσι τρία χρόνια μετά, η αμερικανίδα παρουσιάστρια με περιουσία που αγγίζει τα 2,8 δισ. δολάρια συνεχίζει να μένει εκεί με τον σύντροφό της, Στέντμαν Γκράχαμ, με τον οποίο είναι μαζί από το 1986 και έχουν μία κόρη.

Το σπίτι που βρίσκεται σε κτήμα 42 στρεμμάτων κατασκευάστηκε το 1957 και μερικά από τα εντυπωσιακά στοιχεία του ακινήτου είναι ο εκτεταμένος κήπος γεμάτος τριανταφυλλιές, αφού τα τριαντάφυλλα είναι τα αγαπημένα της λουλούδια. Το αρχοντικό διαθέτει 6 υπνοδωμάτια, 14 μπάνια, 10 τζάκια, μια γκουρμέ κουζίνα, ένα κελάρι κρασιού, έναν αχυρώνα, λίμνες, γήπεδο τένις και έναν τεράστιο ξενώνα με πισίνα.

The Weeknd

Ο Weeknd αγόρασε την έπαυλή του στο Bel Air για 70 εκατομμύρια δολάρια το 2021. Μπορεί να έχετε δει ξανά το εντυπωσιακό σπίτι του χωρίς καν να το γνωρίζετε, καθώς το οικόπεδο των 1,6 στρεμμάτων χρησίμευσε ως μία από τις κύριες τοποθεσίες γυρισμάτων για τη σειρά «The Idol» όπου πρωταγωνιστούσε με την κόρη του Τζόνι Ντεπ, τη Λίλι Ρόουζ Ντεπ.

Η περίπου 33.000 τετραγωνικών μέτρων κατοικία του περιλαμβάνει γυμναστήριο, κινηματογράφο, εσωτερική πισίνα, σάουνα, μουσικό στούντιο, γήπεδο αθλημάτων, πισίνα υπερχείλισης με καταρράκτη και πολλούς εξωτερικούς χώρους διασκέδασης.

Cher

Η Cher αγόρασε το 1989 ένα ακίνητο με έκταση 7 στρεμμάτων στο Μαλιμπού με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό για 2,95 εκατομμύρια δολάρια. Η διάσημη τραγουδίστρια ξεκίνησε να χτίζει το ονειρεμένο σπίτι της σε στιλ ιταλικής αναγέννησης, καθώς είχε αγαπήσει τα ακίνητα που είχε δει σε ταξίδι της στη Βενετία.

Η κύρια κατοικία, που χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί, έχει εμβαδόν 1.200 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει, μεταξύ άλλων, 7 υπνοδωμάτια, πισίνα υπερχείλισης, γήπεδο τένις, χαμάμ, εσωτερικό γυμναστήριο, κινηματογράφο, ιδιωτικό δρόμο με 40 φοίνικες, ακόμα και ένα δωμάτιο με ειδικό κλιματισμό, όπου η Σερ αποθηκεύει 100 περούκες. «Από κάθε δωμάτιο, υπάρχει θέα στον ωκεανό», λέει η ίδια. 

Το 2022 η Cher έβαλε το σπίτι της προς πώληση στην τιμή των 85 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τραγουδίστρια είχε επιχειρήσει ξανά να πουλήσει την έπαυλη, το 2009, τότε για 45 εκατομμύρια δολάρια.