Μετά την πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης, η Google στρέφεται τώρα στον τομέα της υγείας και αναπτύσσει τη μηχανή αναζήτησης ασθενειών και ένα πρωτοποριακό χάπι.
Και ποιος δεν ξέρει τη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο της Google. Για πάρα πολλούς μάλιστα από μας έχει γίνει ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία της δουλειάς μας και συχνά και της ζωής μας, αφού βάζοντας απλά τη λέξη που μας ενδιαφέρει μπορούμε να αντλήσουμε από αυτή ό,τι πληροφορία θέλουμε.
Κάποια στιγμή, όμως, στο κοντινό μέλλον ίσως θα έχουμε στη διάθεσή μας και τη μηχανή αναζήτησης ασθενειών, την οποία μάλιστα, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα μπορούμε να φοράμε… σαν βραχιόλι.
Οι ερευνητές της Google, μελετούν ένα «φουτουριστικό» χάπι με μαγνητικά σωματίδια τα οποία θα επικοινωνούν με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι το οποίο θα φοράμε και θα ενημερώνουν για την παρουσία καρκινικών κυττάρων ή άλλων παραγόντων στο αίμα μας.
Η τεχνολογία αυτή βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, οι προσδοκίες ωστόσο είναι μεγάλες. Το σκεπτικό είναι ότι τα νανοσωματίδια θα φέρουν πάνω τους αντισώματα σχεδιασμένα να συνδέονται με καρκινικά κύτταρα. Όταν, λοιπόν, θα υπάρχουν καρκινικά κύτταρα ή άλλοι κακοί παράγοντες στο αίμα θα γίνονται αντιληπτοί από το βραχιόλι, γιατί θα ενεργοποιείται ένας μαγνήτης για να συγκεντρώσει όλα τα μεταλλικά νανοσωματίδια στα αγγεία του καρπού κι έτσι το ηλεκτρονικό βραχιόλι θα μπορούσε να εντοπίσει αυτές τις διαφορές μέσα στο δέρμα μας. Θεωρητικά μάλιστα αυτή η συσκευή θα μπορούσε να δίνει 24ωρη αναφορά για την παρακολούθηση των βιοχημικών αλλαγών στο αίμα, μια σημαντική πρόοδο σε σχέση με τις ιατρικές εξετάσεις που κάνουμε σήμερα οι οποίες δείχνουν ποια είναι η κατάσταση του οργανισμού τη συγκεκριμένη στιγμή που γίνονται και όχι συνεχώς.
Αυτή η ιδέα όμως της Google που μέσα από μια ηλεκτρονική συσκευή θα υπάρχει η δυνατότητα να ανιχνεύονται αρρώστιες σε πολύ πολύ αρχικό στάδιο δεν είναι η μόνη. Η ερευνητική της ομάδα έχει ήδη παρουσιάσει και άλλα σχέδια που σχετίζονται με την υγεία μας όπως οι «έξυπνοι» φακοί επαφής που θα μετρούν το σάκχαρό μας στα δάκρυα.
Πηγή: Vita.gr