Η Novartis Hellas, κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Απριλίου 2012, βραβεύτηκε στην κατηγορία Silver ανάμεσα σε 15 εταιρείες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).

Μέσω του CR Index, του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεώρησαν με βάση διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων στους τέσσερις βασικούς τομείς που αξιολογεί ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης: την Κοινωνία, το Περιβάλλον, τους Εργαζόμενους και την Αγορά.

Με βάση τα αποτελέσματα βραβεύθηκαν εταιρείες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Σύμφωνα με το δείκτη, απονεμήθηκαν βραβεία τα οποία στηρίχτηκαν σε τρία επίπεδα διάκρισης των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων ενός οργανισμού: Platinum, Gold, Silver και Bronze.

H Novartis Hellas, όσα χρόνια δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αποδίδει ένα μεγάλο τμήμα του κύκλου εργασιών της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, μέσω πληρωμών φόρων (άμεσων και έμμεσων), προμηθευτών, μισθοδοσίας, ασφαλειών, επενδύσεων για έρευνα, προστιθέμενη αξία παραγωγής, κτλ.

Παράλληλα η εταιρεία υποστηρίζει τη διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα, μία επένδυση εκατομμυρίων, ενώ συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από την επένδυση περίπου 30 εκατ. ευρώ για παραγωγή και co-marketing φαρμάκων σε συνεργασία με εξαιρετικές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.