Μια 19χρονη κοπέλα από το Colchester, η April Longe, μοιράστηκε την ιστορία της σχετικά με την επικίνδυνη μάχη της με τη «διαβουλιμία», μια διατροφική διαταραχή που επηρεάζει άτομα με διαβήτη τύπου 1.

Όπως αποκάλυψε, έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο όταν οι γιατροί παρερμήνευσαν την εσκεμμένη μείωση της ινσουλίνης της ως «τεμπελιά».

Η έναρξη της διαταραχής

Σύμφωνα με την Daily Mail η April, που διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 σε ηλικία πέντε ετών, ξεκίνησε να μειώνει σκόπιμα την πρόσληψη ινσουλίνης στην εφηβεία της για να χάσει βάρος. Η διαταραχή της ξεκίνησε όταν μετακόμισε από την Αμερική στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία 13 ετών.

Μετά από λιποθυμία λόγω χαμηλού σακχάρου στο αίμα, ένας παραϊατρικός την ρώτησε εάν έκανε σωστά τις ενέσεις της ινσουλίνης. Τότε ήταν που κατάλαβε ότι μπορούσε να μειώσει την πρόσληψη ινσουλίνης για να χάσει βάρος.

Η εξάρτηση από τη «διαβουλιμία»

Η April δήλωσε: «σκέφτηκα ότι μπορούσα να τρώω ό,τι θέλω και να γίνω όσο πιο αδύνατη γίνεται. Έγινε εθισμός».

Σταμάτησε να κάνει ενέσεις ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε συνεχείς εισαγωγές στο νοσοκομείο με κετοξέωση, μια σοβαρή επιπλοκή του διαβήτη. Ωστόσο, οι γιατροί παρερμήνευσαν την κατάσταση ως τεμπελιά, αποδίδοντας τα προβλήματα στην ηλικία της.

Η κρίση και η ανάκαμψη

Η κατάσταση της April χειροτέρεψε σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να σταθεί όρθια. Κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, παραδέχτηκε στους γιατρούς ότι φοβόταν να χρησιμοποιήσει ινσουλίνη, θεωρώντας ότι θα την έκανε να παχύνει. Τελικά, παραπέμφθηκε στις υπηρεσίες διατροφικών διαταραχών, ενώ παρέμεινε για έναν μήνα στο νοσοκομείο.

Παρά τη θεραπεία, υπέστη υποτροπές και τον Μάιο του 2022 η κατάσταση της χειροτέρεψε, τόσο που εισήχθη σε ψυχιατρικό νοσοκομείο υπό τον Νόμο για την Ψυχική Υγεία. Εκεί, η επαφή με μια νοσηλεύτρια που επίσης έπασχε από διαβήτη τύπου 1 την βοήθησε να κατανοήσει την κατάστασή της.

Έντεκα μήνες θεραπείας

Η April πέρασε συνολικά 11 μήνες στο νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι τον Απρίλιο του 2023. Έχοντας πλέον ανακάμψει, είναι αποφασισμένη να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη διαβουλιμία, ζητώντας να αναγνωριστεί επίσημα ως διατροφική διαταραχή.

Τι είναι η διαβουλιμία;

Η διαβουλιμία αναφέρεται στην παράλειψη της χρήσης ινσουλίνης από άτομα με διαβήτη τύπου 1 ως μέθοδο ελέγχου του βάρους. Εκτιμάται ότι το 40% των γυναικών με διαβήτη τύπου 1, ηλικίας 15-30 ετών, παραλείπουν συχνά τη λήψη ινσουλίνης για να χάσουν βάρος. Οι επιπλοκές περιλαμβάνουν τύφλωση, απώλεια άκρων, νευροπάθεια και θάνατο.

Η April Longe, πλέον φοιτήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Essex, δηλώνει: «θα ήθελα οι επαγγελματίες υγείας να αναγνωρίζουν τα σημάδια. Πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Χρειάζεται περισσότερη ευαισθητοποίηση».