«Τα κέντρα υποδοχής μεταναστών πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν. Είναι αίτημα χρόνων και είναι πολύ απαραίτητα αρκεί να πληρούν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα», λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Αχμέτ Μοαβία.

Και συνεχίζει: «Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην περιφέρεια είναι απελπιστική. Γι’ αυτό πρέπει να δημιουργηθούν αυτά τα κέντρα. Αρκεί να μη ξεχάσουμε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί αν δεν τηρηθούν αυτά, θα καταρρεύσει όλο το σύστημα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωρίζει πάρα πολύ καλά το θέμα και δε νομίζω να λειτουργήσει με προχειρότητα».

Πάντως, ο κ. Μοαβία ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι μόνο αστυνομικό θέμα η δημιουργία των κέντρων κράτησης. «Φυσικά και δεν είναι θέμα μόνο της Αστυνομίας, πρέπει να κινηθούν και άλλες υπηρεσίες για να περιοριστούν οι παράνομοι λαθρομετανάστες. Πρέπει μάλιστα να αποφασιστεί το μέλλον τους, αν δηλαδή θα παραμένουν στα κέντρα και για πόσο καιρό θα παραμένουν εκεί. Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να μας απαντήσουν κάποια στιγμή», καταλήγει.