Με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του χώρου του τουρισμού και της εστίασης πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, ένα μοναδικό τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς στον χώρο εκδηλώσεων «Οδός Κασσάνδρας» στο Βοτανικό. Εισηγητής του προγράμματος ήταν ο chef – instructor της Alain Ducasse Education, Mark Guillain Williams, την κορυφαία σχολή γαστρονομίας του κόσμου που συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Κεντρική θεματική του προγράμματος ήταν η λεγόμενη «Animation Cuisine», του μαγειρέματος δηλαδή και του στησίματος πιάτων μπροστά στον πελάτη.
Λίγα λόγια για τον chef
O Mark Guillain Williams ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο δουλεύοντας στο «Ritz» και στο «Fifth Floor Restaurant» του Harvey Nichols. Το 2001 γίνεται chef στο εστιατόριο Gilles Choukroun, «Angl’Opéra», στο Παρίσι όπου παραμένει για δύο χρόνια. Αργότερα θα συμμετάσχει στην ομάδα του Alain Ducasse ως sous chef στο εμβληματικό «Relais Plaza» του Hotel Plaza Athénée».
Πληροφορίες
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074 ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074 ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200 ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900 ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400 www.iek-akmi.edu.gr – www.facebook.com/iekAKMIedu