Στην Αθήνα, το μήνα Δεκέμβριο, οι ξενοδόχοι μειώνουν τις τιμές των δωματίων κατά 5% και στη Θεσσαλονίκη η μείωση αγγίζει το 3% με τις τιμές στη συμπρωτεύουσα να κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 97 ευρώ ανά βραδιά.

Αυτή τη στιγμή η τιμή των ξενοδοχείων στην Αθήνα κυμαίνεται στα 81 ευρώ κατά μέσο όρο.

Μειώσεις ξενοδοχειακών τιμών σύμφωνα με το διαδικτυακό τόπο σύγκρισης τιμών της Trivago, παρατηρήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στο Ρέθυμνο (60 ευρώ, μείωση 11%), στη Ρόδο (52 ευρώ, μείωση 4%) και στο Πειραιά (74 ευρώ, μείωση 1%).

Όσον αφορά την Ευρώπη οι τιμές των ξενοδοχείων ανέβηκαν στις σκανδιναβικές πόλεις σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ έπεσαν σε πολλές νότιες ευρωπαϊκές. Για παράδειγμα στη Στοκχόλμη η διανυκτέρευση κοστίζει κατά μέσο όρο 161 ευρώ με 14% αύξηση! Παρόμοια η κατάσταση σε Κοπεγχάγη και Όσλο με αυξήσεις κατά 11% και 18% αντίστοιχα.

Μείωση 15% στις ξενοδοχειακές τιμές όμως παρατηρείται στη Βαρκελώνη με τιμές στα 111 ευρώ κατά μέσο όρο και στο Μιλάνο όπου η μείωση αγγίζει το 14%. Πτώση τιμών παρατηρείται και στην Κωνσταντινούπολη, αφού στο Βόσπορο μια διανυκτέρευση στοιχίζει 97 ευρώ κατά μέσο όρο με μείωση 20% από το μήνα Νοέμβριο.