Μπαλκόνια καταρρέουν, σοβάδες πέφτουν και η οροφή «στέκει» ακόμα από… φιλότιμο. Δεν μιλάμε για κάποιο τυχαίο ετοιμόρροπο κτίσμα από τα εκατοντάδες στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Και αν για τις υπόλοιπες περιπτώσεις γίνονται δικογραφίες και αναζητούνται ευθύνες από τους ιδιοκτήτες τους επειδή τα έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους, ποιος άραγε θα λογοδοτήσει για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ο «ναός της Θέμιδος» στο Ηράκλειο;

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, έρχεται στην Κρήτη και θα επισκεφθεί και το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η στατική επάρκεια του κτιρίου είναι από τα σημαντικότερα θέματα της ατζέντας.

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν καταβληθεί για να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στο κτίριο, οι οποίες ωστόσο κρίθηκαν μάλλον απαγορευτικές λόγω υψηλού κόστους και έτσι οι όποιες ενέργειες έγιναν, είχαν περισσότερο χαρακτήρα «λίφτιγνκ», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς».

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι πριν από λίγες εβδομάδες απεστάλη στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπηρεσιακό έγγραφο για την κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου που μάλλον «θορύβησε» τον υπουργό Δικαιοσύνης. Είχε άλλωστε προηγηθεί η πτώση μέρους του μπαλκονιού που βρίσκεται δυτικά του Δικαστικού Μεγάρου και ήταν πραγματικά ευτύχημα που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός καθώς αποτελεί πέρασμα.

Χειρότερη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί παντελώς στη μοίρα του. Και όλα αυτά ενώ παραμένουν στον αέρα οι εξαγγελίες για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί ούτε μία πέτρα.