Αντίθετοι στην απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης να παραμένουν ανοιχτά και τις 52 Κυριακές του έτους τα καταστήματα σε δέκα περιοχές της χώρας είναι οι έμποροι ανά την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό της άρνησής τους είναι ότι προχθές ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και χθες η ΕΣΕΕ ζήτησαν από τους καταστηματάρχες να μην λειτουργήσουν την προσεχή Κυριακή, 13 Ιουλίου.

Σήμερα, την ίδια απόφαση πήραν και οι έμποροι της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος στην πρωτεύουσα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, παραμένει σταθερός και αμετακίνητος στη θέση του για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας μόνο τις 7 παραγωγικές Κυριακές του χρόνου, όπως αυτές περιγράφονται στην παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013.

«Συστήνουμε στους συναδέλφους εμπόρους της Αθήνας να συνεχίζουν να εφαρμόζουν το νόμο και να μη λειτουργήσουν τα καταστήματά τους την προσεχή Κυριακή 13 Ιουλίου 2014.

Προς αποφυγή σύγχυσης ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι η Αγορά της Αθήνας θα παραμείνει ανοικτή την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, ενώ η επόμενη εργάσιμη Κυριακή θα είναι η 2η Νοεμβρίου 2014», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.