Κατέθεσε την Τετάρτη στο λιμεναρχείο Χαλκίδας ο άνθρωπος – κλειδί που ισχυρίζεται ότι είδε επαγγελματικό αλιευτικό να κάνει ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, ενισχύοντας τους ισχυρισμούς ότι ο θάνατο του υπουργού πιθανόν να είναι ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι λιμενικοί του έδειξαν 30 φωτογραφίες από διάφορα σκάφη και από αυτά τρία ήταν τα σκάφη που έμοιαζαν με αυτό που είδε την Κυριακή να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του πρώην υπουργού, όπως δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Οι λιμενικές αρχές έχουν κάνει πλήρη καταγραφή όλων των αλιευτικών της περιοχής από την Ερέτρια μέχρι το Αλιβέρι, σύμφωνα με τις περιγραφές που είχε δώσει ο μάρτυρας στην πρώτη κατάθεσή του τη Δευτέρα.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε, ακόμα, αν το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί κάποια ενόχληση, αλλά απάντησε αρνητικά τονίζοντας ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βοηθήσει στην υπόθεση. «Δεν φοβάμαι κανέναν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, του ζητήθηκε τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, να έρθει να δώσει και τρίτη συμπληρωματική κατάθεση.

Υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες που έχουν δει το σκάφος του Βαλυράκη μια ώρα μετά την εμπλοκή του αλιευτικού να βρίσκεται ακυβέρνητο, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας υπάρχουν άλλοι δύο μάρτυρες που υποστηρίζουν την εμπλοκή του αλιευτικού και ότι υπήρχε διαπληκτισμός.