Σε 37.324 χιλ. στρέμματα ανέρχεται το σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Από τα στρέμματα αυτά, το 2009 καλλιεργήθηκαν 32.693 χιλ. στρέμματα (ποσοστό 87,6%), ενώ το υπόλοιπο 12,4%- τα 4.631 χιλ. στρέμματα- αντιστοιχεί σε αγραναπαύσεις. Σε σύγκριση με το 2008, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις αυξήθηκαν πέρυσι κατά 0,6% και οι αγραναπαύσεις αυξήθηκαν κατά 1,7%.
Από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό- 53,1% ή 19.829 χιλ. στρέμματα- αποτελούν οι αροτραίες και λοιπές καλλιέργειες (σιτηρά για καρπό, βρώσιμα όσπρια, βιομηχανικά φυτά, κτηνοτροφικά φυτά και μποστανικά) και ακολουθούν οι μόνιμες (δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλια- σταφιδάμπελα και φυτώρια), οι οποίες αποτελούν το 30,8% (11.484 χιλ. στρέμματα).
Το 2,8% ή 1.048 χιλ. στρέμματα είναι οι κηπευτικές καλλιέργειες και το υπόλοιπο 12,4% ή 4.631 χιλ. στρέμματα είναι οι αγραναπαύσεις.
Παράλληλα, όσον αφορά στην παραγωγή των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, το 2009 σε σύγκριση με το 2008, παρατηρήθηκε:
α) αύξηση στην παραγωγή βιομηχανικών φυτών. Ειδικότερα, παραγωγή ζαχαρότευτλων από 853 χιλιάδες τόνους το 2008 ανήλθε σε 1.372 χιλιάδες τόνους το 2009 (αύξηση 60,9%),
β) μείωση της παραγωγής στο βαμβάκι, από 912 χιλιάδες τόνους το 2008 σε 816 χιλιάδες τόνους το 2009 (μείωση 10,5%),
γ) μείωση της παραγωγής στη σταφίδα (σουλτανίνα), από 19 χιλιάδες τόνους το 2008 σε 14 χιλιάδες τόνους (μείωση 27,1%),
δ) μείωση της παραγωγής στο ελαιόλαδο, από 328 χιλιάδες τόνους το 2008 σε 305 χιλιάδες τόνους το 2009 (μείωση 7,1% ) και
ε) σημαντική μείωση στα κτηνοτροφικά προϊόντα (γάλα, κρέας, βούτυρο, κ.λπ.).