Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε πως δε θα υπάρξει αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ μετέθεσε για τον Οκτώβριο του 2011 την πλήρη εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Ερωτηθείς για το θέμα της αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι ο Οργανισμός δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει συσσωρευμένα χρέη πάνω από 10 δισ. ευρώ. Κάποιες ζημιογόνες γραμμές που δεν χρησιμοποιούνται θα κλείσουν. Ενώ, αναφορικά με το προσωπικό, τόνισε ότι θα υπάρξουν μετατάξεις, ώστε να πάμε με τον πιο ανώδυνο τρόπο στην αναδιάρθρωση.

Για τις εξελίξεις όσον αφορά την εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως δε γίνεται να συνεχίσει να υπάρχουν τεράστιες ανισότητες σε υπαλλήλους που εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία. Θα υπάρξει συζήτηση σε βάθος με την ΑΔΕΔΥ για να καταλήξουμε σε ένα δίκαιο μισθολόγιο, που θα αντανακλά τις δεξιότητες, την παραγωγικότητα, το εκπαιδευτικό επίπεδο των εργαζομένων. Το νέο μισθολόγιο θα ισχύσει σίγουρα για τους νεοεισερχόμενους», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.