Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Ραφήνα το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουλίου. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξέσπασε στις 15:21, σε δασική έκταση, στη συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Λ. Μαραθώνος, στη Ραφήνα.

Αμέσως, έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 101 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Βουρνούς, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Άλλη Διάσταση», εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Η φωτιά ήταν αρκετά μεγάλη. Κινητοποιήθηκαν έγκαιρα οι δυνάμεις του δήμου Ραφήνας και της Πολιτικής Προστασίας με τα πέντε οχήματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ήλθαν μεγάλες δυνάμεις. Αυτή την στιγμή έχει ελεγχεί πλήρως. Δεν κινδύνευσαν σπίτια, δεν κινδυνεύουν πλέον όπως και ανθρώπινες ζωές φυσικά. Το προλάβαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ραφήνας.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Βαρνάβα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 13 Πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν σπίτια.