Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά συνέχισαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, κάνοντας στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Οι γιατροί πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και έπειτα πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Γιατροί, αλλά και νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, φώναξαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής, καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε απεργιακό αγώνα διαρκείας, αμέσως μόλις ανακοινωθούν τα νέα οικονομικά μέτρα.

Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και τη μισθολογική εξαθλίωση των νοσοκομειακών γιατρών, επισημαίνοντας ότι «έστω και την ύστατη στιγμή θα σταθούμε εμπόδιο στην κατεδάφιση του ΕΣΥ».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προγραμματίζουν συλλαλητήριο, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα. Η κινητοποίησή τους θα συμπέσει με διαδηλώσεις κατά της λιτότητας σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Στο μεταξύ, οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), έχουν εξαγγείλει επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως και τις 12 του μήνα, κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις ιατρικές εξετάσεις.

Η κινητοποίηση θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας, δηλώνουν οι γιατροί, καθώς ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να τους οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.