Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ήδη ονειρευόσαστε τις πρώτες εξορμήσεις στο εξοχικό. Αναρωτιέστε όμως σε τι κατάσταση θα το αντικρίσετε πάλι. Η τσέπη σας είναι ήδη πολύ σφιγμένη για ολική ανακαίνιση. Πώς θα μπορούσατε να το φρεσκάρετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά; Η ανανέωση της βαφής στους τοίχους μέσα-έξω είναι η λύση για εσάς! Επιλέξτε ωστόσο ποιοτικά υλικά που, όχι μόνο θα επιβραδύνουν τη φθορά του, αλλά θα ελαττώσουν και τα έξοδα συντήρησής του τις επόμενες χρονιές.

Ιδανικές αποχρώσεις για την εξωτερική όψη της κατοικίας

smoxrmeks2 Μπορείτε να πετύχετε ένα εντυπωσιακό αλλά και φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα για την πρόσοψη του εξοχικού σας, εάν εμπνευστείτε από το φυσικό τοπίο στο οποίο βρίσκεται η κατοικία. Εάν το εξοχικό σας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, μπορείτε να κινηθείτε στους τόνους του γαλάζιου, του λευκού και του γκρι. Αφενός, το γαλάζιο προσφέρει μία αίσθηση ηρεμίας, ενώ ορισμένες αποχρώσεις του εντάσσονται αρμονικά στο φυσικό τοπίο του γαλάζιου ουρανού και της καταγάλανης θάλασσας. Αφετέρου, το λευκό προσδίδει στην εξοχική σας κατοικία μία αύρα Αιγαίου πελάγους. Το γκρι πάλι θα δώσει μία πιο ήρεμη και μοντέρνα αισθητική. Για την παραθαλάσσια κατοικία που καταπονείται τόσο από την ηλιακή ακτινοβολία όσο και από την αλμύρα της θάλασσας, προτιμήστε χρώματα υδαταπωθητικά με μεγάλη αντοχή, όπως τη σιλικονούχα βαφή υψηλής υδαταπωθητικότητας και καλυπτικότητας ISOMAT SILICONE ή το ελαστικό, στεγανωτικό χρώμα ISOMAT FLEXCOAT. Εάν, ωστόσο, θέλετε να αποφύγετε τη χρωματική μονοτονία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λευκό ως καμβά, προσθέτοντας γαλάζιες, πρασινογάλανες, μπλε ή γκρι πινελιές σε επιφάνειες όπως πόρτες, παράθυρα και κάγκελα. Τα χρώματα αυτά συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους, προσφέροντάς σας τη χαλάρωση που τόσο πολύ αναζητάτε στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Οι λαδομπογιές νερού ISOLAC AQUA για τις ξύλινες επιφάνειες σας είναι υψηλής καλυπτικότητας και έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο, ενώ τα βερνικοχρώματα υψηλής σκληρότητας ISOLAC DUCO θα κάνουν τις μεταλλικές σας επιφάνειες να λάμπουν σαν καινούριες. smoxrmeks1 Στην περίπτωση που το εξοχικό σας βρίσκεται μακριά από την θάλασσα, μπορείτε να υιοθετήσετε ένα πιο «country» στυλ, εμπνευσμένο από τα χρώματα και τα στοιχεία της φύσης. Οι παλ αποχρώσεις, το μπεζ και η ώχρα προσδίδουν φωτεινότητα στις προσόψεις του κτιρίου και συνθέτουν ένα ανάλαφρο, καλοκαιρινό ύφος. H υψηλής ποιότητας ακρυλική βαφή ISOMAT ACRYL διατίθεται σε αμέτρητες αποχρώσεις που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς στο χρώμα. Διακοσμήσετε επιπλέον τον εξωτερικό σας χώρο με στοιχεία όπως πέτρα, ξύλο, γυαλί και άλλα φυσικά υλικά. Εάν διαθέτετε αυλή ή κήπο, προσθέστε vintage αντικείμενα όπως φαναράκια ή κανάτες σε πιο σκούρους χρωματικούς τόνους, δημιουργώντας έτσι μία απαλή αντίθεση με το φόντο των τοίχων. Φροντίστε και τα ξύλινα στοιχεία του σπιτιού που καταπονούνται από τις καιρικές συνθήκες, όπως τα ξύλινα έπιπλα, τις πέργκολες, το φράχτη, τα παντζούρια, τις ξύλινες πόρτες σας, με τη νέα σειρά προϊόντων ξυλοπροστασίας της ISOMAT που θα αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του ξύλου σας και θα τα προστατέψουν από το σαράκι, τους μικροοργανισμούς, τη UV ακτινοβολία και τη βροχή.

Μοντέρνοι χρωματικοί συνδυασμοί για τους εσωτερικούς χώρους

smoxrmeks3 Όπως ακριβώς οι προσόψεις, έτσι και οι εσωτερικοί χώροι καλό θα ήταν να «δένουν» αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας, αλλά και να δημιουργούν μία ανάλαφρη αίσθηση που θα σας βοηθάει να χαλαρώσετε. Το φως αποτελεί επίσης καθοριστικό στοιχείο του καλοκαιρινού σας σπιτιού, οπότε είναι προτιμότερο να μην επιλέξετε σκούρες αποχρώσεις στους τοίχους και τα έπιπλα, οι οποίες θα μειώσουν τη φωτεινότητα του χώρου. Προτιμήστε για τους εσωτερικούς τοίχους χρώματα που ξεκουράζουν το μάτι, όπως λευκό, γαλάζιο του πάγου ή ανοιχτό γκρι, και βάψτε με το υψηλής ποιότητας πλαστικό χρώμα ISOMAT CLASSIC. Δώστε ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα βάφοντας τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, προεξοχές ή εσοχές, σε διαφορετικές αποχρώσεις από τον υπόλοιπο χώρο. Αν προτιμήσετε το λευκό για το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού, μπορείτε να βάψετε κάποια σημεία σε πρασινογάλανους τόνους του ωκεανού ή να κάνετε ρίγες στα δωμάτια σε λευκό, σκούρο μπλε και βαθύ κόκκινο για να πετύχετε ένα «navy look», βάφοντας με το οικολογικό χρώμα ISOMAT CLASSIC ECO. Μπορείτε να τονίσετε το τελικό αποτέλεσμα  με τα κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία όπως βότσαλα, ξύλο, σχοινί ή κοχύλια. Φροντίστε, ωστόσο, να αποφύγετε τις υπερβολές, έτσι ώστε ο χώρος να μην χάσει την ταξιδιάρικη αίσθηση που προσφέρει αυτό το στυλ. smoxrmeks5 Για το μπάνιο και την κουζίνα ιδανικές είναι οι αποχρώσεις του ναυτικού μπλε, του πράσινου μήλου και της λεβάντας που δίνουν μία αίσθηση φρεσκάδας. Για να ολοκληρώσετε την αίσθηση αυτή βάψτε τους υγρούς αυτούς χώρους με το υψηλής ποιότητας αντιμουχλικό χρώμα ISOMAT BATH & KITCHEN. Αν πάλι επιλέξετε ένα ανοιχτό γκρι σαν κεντρικό χρώμα για τους τοίχους, μπορείτε να το συνδυάσετε σε σημεία με το μπεζ της άμμου το οποίο θα ταιριάξει τέλεια με τα μπαμπού έπιπλα του εξοχικού σας. Συνδυάστε με τις αποχρώσεις αυτές ανάλαφρα υφάσματα, γλαστράκια με πράσινα φυτά και διακοσμητικά στοιχεία από ξύλο, ψάθα ή μπαμπού για να συνθέσετε το προσωπικό σας εξωτικό καταφύγιο. Βρείτε όλα τα προϊόντα και τα χρωματολόγια της σειράς ISOMAT COLOR SYSTEM στα σημεία πώλησης των χρωμάτων της ISOMAT. Για πιο εξατομικευμένους χρωματικούς συνδυασμούς συμβουλευτείτε τους Συμβούλους Χρώματος της ISOMAT μέσω του www.isomatcolorsystem.gr.