Οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι έχουν ήδη ξεκινήσει, οι φούρνοι και οι κατσαρόλες παίρνουν «φωτιά» και όλα τα νοικοκυριά της χώρας έχουν εκείνη την χαρακτηριστική μυρωδιά του ελληνικού Πάσχα: αναμειγμένα αρώματα από τα κόκκινα αυγά, τα φρεσκοψημένα τσουρέκια, το νωπό αρνάκι και την φρέσκια συκωταριά που περιμένουν κι αυτά στη σειρά τους να μαγειρευτούν και να πάρουν την θέση τους στο εορταστικό τραπέζι. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Η πρώτη επαφή με το κρέας, μετά από τη νηστεία της Σαρακοστής, πραγματοποιείται το βράδυ της Ανάστασης, με ένα πιάτο ζεστής και ζουμερής μαγειρίτσας, η οποία αποτελεί βάλσαμο για το στομάχι. Έτσι, για να πετύχουμε την τέλεια μαγειρίτσα συναντήσαμε την κ. Ράνια Καρατζένη από το οινομαγειρείο Ήπειρος, το μόνο πατσατζίδικο που λειτουργεί πλέον στη Βαρβάκειο Αγορά και αποτελεί σταθερή αξία εδώ και σχεδόν μισό αιώνα για τους λάτρεις κάθε είδους σούπας, και όχι μόνο.
Πώς να φτιάξετε αυθεντική ηπειρώτικη μαγειρίτσα στο σπίτι
Η κ. Ράνια από το οινομαγειρείο Ήπειρος στη Βαρβάκειο μάς αποκαλύπτει τη συνταγή
