‘Ακαρπη απέβη και η δεύτερη ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Σε σύνολο 62 ψήφων, 38 έλαβε ο Κλεόβουλος Θεοτόκης επιχειρηματίας, β αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και 12 ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος για να θέσει την υποψηφιότητά του παραιτήθηκε από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου αλλά και από τους Οικολόγους Πράσινους, των οποίων υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

Στην ψηφοφορία καταγράφηκαν επίσης 8 λευκά ψηφοδέλτια και 4 άκυρα. Σημειώνεται ότι για την εκλογή του Συμπαραστάτη απαιτούνται τα δύο τρίτα των ψήφων των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, ποσοστό που μεταφράζεται σε 48 ψήφους σε σύνολο 71 μελών.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αντώνης Γυφτόπουλος γνωστοποίησε την απόσυρση της υποψηφιότητας του δικηγόρου Γιώργου Μάντζου, που συμμετείχε στην πρώτη ψηφοφορία η οποία έγινε στις 25 Ιουλίου.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και ο Γιάννης Ιωαννίδης, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» γνωστοποίησαν ότι τα μέλη των παρατάξεών τους θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου δήλωσε ότι η «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» υποστηρίζει την υποψηφιότητα Τρεμόπουλου, ενώ ο Νίκος Χρυσομάλλης από την «Ελληνική Αυγή» ανέφερε ότι τα μέλη της παράταξης στην οποία ανήκει δεν θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. O Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη «είπε ότι είναι θετικό γεγονός η διεξαγωγή της ψηφοφορίας έστω και αργά. Κατά συνείδηση δήλωσε η Νιόβη Παυλίδου ότι θα ψηφίσουν τα μέλη της παράταξης «Πολίτες Μπροστά», ενώ ο Δαμιανός Ανδρέου από την «Οικολογία Αλληλεγγύη» τόνισε ότι ο καθένας θα ψηφίσει όπως νομίζει, όμως η υποψηφιότητα Τρεμόπουλου συγκεντρώνει όλα τα εχέγγυα ώστε αν εκλεγεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του θέτει ο θεσμός. Από τη διαδικασία απείχαν η «Λαϊκή Συσπείρωση» και η «Ανταρσία».

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Θεοτόκης απευθύνθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και δήλωσε ότι εκτιμά πως η διαδικασία θα προχωρήσει «όταν ωριμάσει το κλίμα και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μπορεί να έχουν ευρύτητα πνεύματος». Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος γνωστοποίησε ότι θα είναι υποψήφιος και την επόμενη φορά, σημείωσε ότι η εκλογή συμπαραστάτη δεν είναι κομματικό θέμα ή υπόθεση μιας παράταξης και τόνισε ότι αν δεν υπάρχει διαβούλευση με την αντιπολίτευση δεν πρόκειται ποτέ να βγει συμπαραστάτης.