Κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε πράσινα επαγγέλματα θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για 293 προγράμματα «Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης», που θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένα Κέντρα σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να επωφεληθούν από αυτά 7.500 άνεργοι.

Τα προγράμματα αφορούν σε επαγγέλματα της «πράσινης οικονομίας» που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή προϊόντων ή στην παροχή υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ανα απευθυνθούν στις κατα τόπους Υπηρεσίες Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στα κατά τόπους Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ και στα πιστοποιημένα ΚΕΚ ή να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa.gr).

Η επιμόρφωση θα συνδεθεί με την πρακτική άσκηση στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ενώ περιλαμβάνει και υποχρεωτική απασχόληση του 30% των καταρτισθέντων σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σταδιακά ανά περιοχή από τον Οκτώβριο 2011 έως και το τέλος του 2013.