Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11 το πρωί στην περιοχή Σφηνάρι της Κισσάμου στα Χανιά και επεκτάθηκε σε δύο κύρια μέτωπα προς Σφηνάρι και Λουσακιές βρίσκεται σε ύφεση και έχει περιοριστεί σε μια εστία δύσβατη.

Το μέτωπο προς Σφηνάρι έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ενώ στο μέτωπο προς τις Λουσακιές και στη μια εστία, που η φωτιά είναι σε εξέλιξη, επιχειρούν πυροσβεστικό ελικόπτερο και πεζοπόρο τμήμα, καθώς δεν είναι δυνατή η προσέγγιση οχημάτων. Στόχος των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι μέχρι το βράδυ να θέσουν την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία, σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, ήταν η πιο δύσκολη μέχρι σήμερα στα Χανιά, έσπευσαν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 26 άνδρες, ενώ το τμήμα ΠΣΕΑ της περιφερειακής ενότητας Χανίων έστειλε ένα υδροφόρο όχημα, από το Ναύσταθμο Κρήτης.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχε το πρωί πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο που αποχώρησε το μεσημέρι όταν άρχισε να επιχειρεί το ελικόπτερο που εδρεύει στα Χανιά και μέχρι σήμερα επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Ζακύνθου.

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές, ενώ η φωτιά μέχρι τώρα έχει κατακάψει περίπου 200 με 300 ελαιόδενδρα, καλλιεργήσιμες και κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε έκταση περίπου 1000 στρεμμάτων.