Η… «υπόθεση νονός» φαίνεται να είναι ακριβή για τους περισσότερους Έλληνες, αφού για να αγοράσουν στα βαφτιστήρια τους, αυτά που προστάζει η παράδοση, πρέπει το πορτοφόλι τους να επιβαρυνθεί κατά πολύ! Στην καλύτερη των περιπτώσεων ένας νονός θα δαπανήσει 50 έως 60 ευρώ για καθένα από τα βαφτιστήρια του. Φυσικά, πρόκειται για ένα υπεραισιόδοξο σενάριο, που προϋποθέτει αναζήτηση για προσφορές.

«Εάν το δώρο είναι φτηνό, το αγοράζουν ακόμη και αν δεν τους αρέσει ιδιαίτερα», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ιδιοκτήτρια καταστήματος παιδικών ρούχων. Οι έμποροι είναι απογοητευμένοι από την καταναλωτική κίνηση της περιόδου. Ακόμη και οι ταμπέλες για πασχαλινές προσφορές φαίνεται ότι δεν μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Ένα μπλουζάκι στην αγορά της Αθήνας μπορεί να κοστίζει στην αγορά από 5 ευρώ σε ένα συνοικιακό μαγαζί ως 80 σε κάποιο επώνυμο κατάστημα παιδικών ρούχων. Αντίστοιχο είναι το χάσμα και στα παιδικά ή βρεφικά παντελόνια, τα οποία ξεκινούν από τα 15 και φτάνουν ως τα 150 ευρώ. Την ίδια ώρα τα φορέματα κοστίζουν από 20 ως 140 ευρώ, ενώ για ένα ολοκληρωμένο σετ ρούχων το αντίτιμο ξεκινά από 17 και μπορεί να φτάσει τα 120 ευρώ. Στα παπούτσια μάλιδτα, οι τιμές είναι αρκετά «τσουχτερές», αφού μπορεί τα αθλητικά να ξεκινούν από τα 30 ευρώ, αλλά τα περισσότερα ζευγάρια κυμαίνονται ανάμεσα στα 50 και 90 ευρώ. Ελαφρώς μειωμένες είναι οι τιμές των παιδικών ρούχων και παπουτσιών στη Θεσσαλονίκη.